Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Heiderup hade 24 raka SM-guld

Fem frågor till Thomas ”Totto” Heiderup som efter det senaste SM-guldet i kickboxning sa att han hade tagit 22 raka guld. Det visade sig att det inte riktigt stämde sedan han grävt lite i arkivet där hemma.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2013
Thomas Heiderup.
Thomas Heiderup.Foto: Marcus Palmgren/BLT

(1) Hur många guld har du egentligen?

– Jag har 21 raka guld i light contact-SM. Sedan har jag även tre guld i full contact så det är 24 raka SM-guld totalt sett. Det första guldet tog jag den 1 mars 1993.

Annons

(2) Hur är det möjligt att vinna så många år i rad?

– Det vete tusan. Man borde ju ha varit sjuk något år, eller skadad eller att någon jättetalang hade dykt upp, men så har det inte blivit.

(3) Hur länge tänker du hålla på?

– Jag ser inte något slut, men jag vill försöka få ihop 25 raka guld sedan är tanken att jag ska hålla på så länge jag kan vinna. Efter 25 har jag inget antal guld jag siktar på.

(4) Hur har det gått i internationella tävlingar?

– Det är sex år sedan jag tog min senaste medalj i ett VM, då blev det brons. Men i danska öppna, med bland annat belgare, tyskar, danska och svenska deltagare, vann jag dubbelt i år. Det är riktigt bra folk med i den tävlingen. Exempelvis förlorade jag en jämn final 2012 där. Då mötte jag världsmästaren.

(5) Du har varit i SM-final varje år sedan 1993. Har du aldrig råkat ut för några skador? Det är ändå kampsport du håller på med.

– Jag har en skenbensskada och problem med benhinnorna så jag kan inte sparka fullt ut på träning, men jag fajtas ganska ”skaderiskmässigt” snålt. Jag går inte in och kör över någon. Jag kör bara tillräckligt för att vinna, jag ligger bara lite, lite före min motståndare. Jag tar inga risker, det är nog därför jag har undvikit skador, men samtidigt har jag förlorat en del matcher på det.

Thomas Cedergren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons