Kaarle räddade Asarum

IFK Karlshamn var sex minuter från en skräll i Svensk Fast cup.
Då slog Asarums forwardstjärna Adam Kaarle till och fixade ett förlängningsläge.
– Det satt verkligen hårt åt, men när vi fick in kvitteringen kändes det om att vi skulle greja det, sade matchhjälten sedan hans lag vänt underläge 0–3 till seger 6–4.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2013
Van målgörare. Adam Kaarle hann knappt landa från semestern på Teneriffa förrän han avgjorde cupderbyt mot IFK Karlshamn.Foto: Bo Åkesson

Kaarle är precis hemkommen från en semesterresa på Teneriffa och tränare Göran Bogren valde att bänka sin stjärna från start.

Det kunde straffat sig.

Asarum dominerade spelmässigt hela matchen men IFK var sylvasst i sina kontringar och efter bonusstraffen i halvtid hade laget också skaffat sig ett målmässigt övertag.

Hemmalaget gick till pausvila med 3–0 och det var nog inte många som trodde att Asarum skulle vända på det underläget.

Utom spelarna själva då förstås som fortsatte att trycka tillbaka sina motståndare och under de andra fyrtiofem minuterna orkade inte Karlshamn kontra lika ofta och effektivt som före pausvilan.

Tränare Bogren hade då också skickat in Adam Kaarle med strikta anfallsorder och han tackade för förtroendet med att först skicka in kvitteringen och sedan avgöra kampen med två mål i förlängningen.

– Det var bara att in och visa att jag ska spela från start i nästa match. Skönt att vi lyckades fixa finalbiljetten till slut.

IFK Karlshamn fick avsluta matchen med endast sju man på planen sedan spelarna protesterat mot domslut i parti och minut.

Karlshamn–Asarum 4–6 e fl, 3–3 efter full tid

Målen: 1–0 ( 9) Jonathan Karlsson, 2–0 (14) Julius Olsson, 3–0 (45) Karl Lindqvist, straff, 3–1 (61) Joel Enarsson, 3–2 (83) Joel Enarsson, 3–3 (84) Adam Kaarle, 3–4 (93) Alexander Eriksson, straff, 3–5 (96) Adam Kaarle, 4–5 (111) Jonathan Karlsson, 4–6 (113) Adam Kaarle.

Domare: Felix Jönsson, Bromölla.