Kalmar och Mjällby rycker i tabelltoppen

HÄLLEVIK · Kalmar FF och Mjällby AIF utökade försprånget i Superettan efter vinster mot Sylvia respektive Café Opera.
Mjällby besegrade på Strandvallen Djursholms-laget med 2-1 (1-0).
Nyheter • Publicerad 11 juni 2001
Mattias Ohlsson har hittat formen. Olofströmsskytten höll nerverna bäst under kontroll och sköt hem segern i förbundsmästerskapet i liggande gevär.Foto:

Det bjöds på en ganska så välspelad och spännande fotboll. Utan tvekan var MAIF som helhet det klart bästa laget och innan det blev 2-1 var det flera gånger bud på 3-0.

– Jag är nöjd med samtliga spelares insats. Vi visste det skulle bli en svår match, Café Opera är ett lag som spelar väldigt disciplinerat. Vi skulle försöka rulla boll och det tyckte jag vi gjorde långa stunder.

> Stabilt men nervöst

– Det såg stabilt ut men nog blev det lite nervöst när Café Opera reducerade. Roligt för Markus (Ringberg) att han nu fick göra ett mål. Det känns bra nu men det gäller att vara ödmjuka, säger tränaren Hasse Larsson.

Café Operas tränare Claes Eriksson tyckte att målen var ganska så enkla

– I första halvleken drog vi oss tillbaks för mycket åtminstone i inledningen. Men vi rätta upp det och i andra flyttade vi fram positionerna och hade två forwards. Släppa till två mål i baken och att göra tre mål på Strandvallen är inte lätt. Vi var inte så aggressiva som vi borde varit, säger Claes.

> Heta chanser

Första kvarten skapade inget av lagen någon vass målchans. Men sedan började det hända saker, Torbjörn Nilsson bjöd på en dribblingsshow men skottet gick över.

Simon Sjöfors hade ett skott och målvakten släppte retur och Marcus Ekenberg var nära att peta in bollen.

> Förlösande 1-0

Domaren släppte sedan när en bortaspelare klart och tydligt drog ”Tobbe” Nilsson i tröjan innanför straffområdet.

Så kom då det befriande 1-0 målet.

MAIF fortsatte att skapa chanser i andra halvleken och Marcus Ekenberg kunde göra 2-0.

Ekenberg hade sedan ett par bra målchanser, en frispark som gick tätt över och sedan ett bra volleyskott, målvakten var dock med och fick bollen till hörna.

Cafè Operas bäste spelare Kaj Eskelinen gjorde så 2-1 med 20 minuter kvar att spela.

Fredrik Olsson i hemmaburen var chanslös.

> Mjällby höll igen

Gästerna försökte trycka på för en eventuell kvittering men det ramstarka MAIF-försvaret släppte inte till.

S är samtliga spelare värda, alla krigar föredömligt.

Jesper Nilsson på höger ytterback var prickfri, vilken enorm arbetskapacitet den killen har, samtliga i fyrbackslinjen var suveräna, Patrik ”Bagarn” Rosengren bra som vanligt.

Thomas Westergren saknas dock fortfarande.