Karlshamn förlorade mot Kroppskultur

Kroppskultur som med näbbar och klor kämpade om en plats i Allsvenskan blev för svårt för Karlshamns Handbollsförening i Angnebergshallen i Uddevalla. I och med vinsten är nu ”Kropps” klart för Allsvenskan.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2001

Karlshamn hade faktiskt topplaget i gungning tills det bara återstod några minuter. Matchen slutade till sist 28-25 efter ledning för KHF i halvtid med 11-13.

- Vi föll på utvisningarna, domarna var inte konsekventa. Fick vi straff blev det ingen utvisning men fick motståndarna straff fick vi också utvisning. Jag trodde vi skulle greja segern.

- Synd att vi inte kunde slutföra matchen lika bra som vi spelat under de första 50 minuterna, säger Niklas Martinsson som nu spelade den mesta tiden som kantspelare, på den platsen var han ju landslagsman för några år sedan.

Niklas spelade även på kanten borta mot Kävlinge. Nu var han utan tvekan KHF:s bäste spelare.

Dragan Michalovic var besviken att inte Karlshamn orkade hela distansen ut.

- Vi gjorde en fantastiskt bra första halvlek, killarna spelade taktiskt sett precis som vi talat om, försvarsspelet var då suveränt.

- Sedan leder vi med fyra mål i andra när vi slarva bort tre bollar så Kroppskultur kunde kontra in tre mål på raken, När vi ledde med 16-12 hade vi också bollen och slarvade bort den. Vi kunde heller inte stoppa deras Magnus Andersson, säger Dragan besviket.

Karlshamn gjorde en fantastiskt bra första halvlek och inledning på andra. Det verkade som om hemmalaget spelade med nerverna utanpå tröjorna. Om man bortser Kroppskulturs ledning med 1-0 var KHF aldrig i underläge under de första 30 minuterna. Som mest ledde Karlshamn med tre mål.

När det sedan stod 12-16 på måltavlan såg det mörkt ut för Kropps och den stora publiken på över 1 100 åskådare.

Fredrik Elf som bara spelade i anfallet hade en lyckad andra halvlek och då speciellt i inledningen gjorde Elf inte mindre än sex mål och han såg ut att sänka Kropps.

Sista gången KHF var i ledningen var vid 24-23, sedan slarvades det och hemmagrabbarna gick upp i en fyra målsledning.

En mycket välspelad och spännande match, publiken var verkligen med på noterna.

- Kul att spela inför en så sakkunnig publik som även applåderar när motståndarlaget gör något extra, säger Niklas Martinsson.

Martinsson fick verkligen publiken att tända, hans inspelning till John Sunesson höll världsklass, Martinsson hade en otrolig snurr på bollen och John var med och satte bollen i mål. Det var så till och med motståndarna applåderade.

Niklas Martinsson var KHF:s bäste spelare, en som också steg fram framåt var Fredrik Elf, även Urban Sandström och Sunesson får ett plus.

Klart bäst i Kropps var Magnus Andersson som svarade för inte mindre än 9 mål.

Räkna med Karlshamn när det blir dags för omstart. Sista matchen i division I blir hemma mot Olympic/Viking, spelar KHF lika bra som mot Kroppskultur får skåningarna det svårt i Väggahallen.

Publik: 1 122.

Domare: Rickard Eriksson och Håkan Persson, Göteborg.

Matchbetyg: SSSS

Målgörare

Kroppskultur: Magnus Andersson 9, Per Malmqvist 5, Johan Hellde?n 4, Joakim Ernstsson 4 (3 straffar), Fredrik Nicklasson 3, Robert Björk 2, Jonathan Gniste 1.

Karlshamn: Niklas Martinsson 7 (4 straffar), Fredrik Elf 7, Urban Sandström 4, John Sunesson 3, Henrik Roström 2, Carl Dahlberg 1, Martin Fredlund 1.