Karlshamn orkade bara en halvlek

KARLSHAMN En poäng från kval, men stor chans till fastare mark i handbollsettan. Då borde alla ge allt och lite till.
Det gjorde också Karlshamn - i tjugofem minuter. Sen vek de sig och Stavsten vann relativt enkelt med 26-31(15-13).
Nyheter • Publicerad 19 mars 2001

Därmed ser det riktigt illa ut för Karlshamn i den mer än lovligt spännande slutstriden i handbollsettans fortsättningsserie. Om de nu inte skärper sig och visar en helt annan vilja än i gårdagens möte.

– Det här är en gåta för mig. Jag fattar inte varför. Men helt klart är att något inte stämmer, säger en nedstämd Dragan Mihailovic.

> Total scenförändring

Nu är nog inte Dragan ensam om sin frågeställning. Och det med all rätta, inte minst efter den totala scenförändring som blev verklighet efter halvtidsvilan och drygt tio minuter framåt i matchen.

Innan dess visade Karlshamnsspelarna prov på styrka, kunskap och vilja. Precis som det skall vara i en match av ”kvalkaraktär”.

Urban Sandström hade ett njutbart samspel till John Sunesson på linjen. Pelle Carlsson satte tre bollar från struten, Johan Wigerup ”snubblade” in en boll och Jens Olander i målet fick briljera med två straffräddningar.

– I det läget gick det kanske för lätt. Men sen... Det håller inte att lattja i ett lagspel som handboll. Alla måste ta sitt ansvar till matchen är över. Det gjorde de inte idag, säger en kritisk Dragan Mihailovoc.

> Nörskov skakade KHF

Mannen som fick hela Karlshamns HF att skaka heter, Kenni Nörskov. En lätt fryntlig dansk med ett gudabenådat skott. När han väl kom igång och hittade blottorna i hemmaförsvaret var det mer eller mindre kört.

– När Urban Sandström blev utvisad orkade vi inte punkta nummer 19. Och vi hittade inte heller någon bra lösning famåt, säger Dragan och försöker analysera ”dansken”, Nörkovs framgångsrika anfallsspel.

Det tog exakt sju minuter och trettiotre sekunder för Nörskov och hans Stavsten att hämta in Karlshamns försprång på, 15-9 och istället ta ledningen med 15-17. Med andra ord 0-8 på knappa åtta minuter.

I det skedet av matchen visade också, vindsnabbe Johan Jedlid vilken kontringstillgång han var för Skånegänget.

– Då kändes det som om Stavsten kämpade för en plats ovanför strecket, inte vi.

Urban Sandström bröt dock förtrollningen och fick igång Karlshamn igen.

Daniel Blomdahl såg till att siffrorna blev jämna och John Sunesson tände hoppet, liksom Fredrik Elf med ledningsmål.

Men 21-20 blev det sista roliga målet för Karlshamn. Därefter bjöds det mest på strul i form av utvisningar, målvaktsbyte och målvaktsbyte igen. Samt ett jättegäng med bortkastade målmöjligheter.

– I det läget borde de rutinerade klivit fram. Det gjorde de inte, istället låste det sig för dem. Hoppas bara de inte givit upp kampen för det har inte jag, Dragan Mihailovic med ett stänk av bitterhet i rösten.

> De rutinerade svek

Nog såg det uppgivet upp på en del håll. Inte minst från det manskap som Dragan borde kunna ”luta” sig mot i de tuffa handbollsstunderna.

Proffsspelaren, Nicklas Martinsson satt på bänken ett bra tag innan han släpptes in i anfallsspelet - med mycket dålig utdelning.

– Jag ville ge dem som spelade bra i Helsingborg en chans. Därför väntade jag med Nicklas Martinsson, svarar Karlshamns tränare på frågan ”varför”.

Nu blev John Sunesson bästa man på plan, synd att han inte fick samma matning in på linjen i andra halvlek. Då kunde matchen fått ett helt annat förlopp.

Men när Stavsten började med ett försvar à lá, man-mot-man - då var Karlshamn körda. I den dansen hängde också Nörskov med, de som gapade om framtunghet, de fick ge sig. Nörskov var bäst - i hela Väggahallen. Tyvärr Karlshamn.