Karlshamns HF bjöd för mycket

KARLSHAMN Matchens lirare, inhopparmålvakten, Edmund Johansson storspelade och gjorde femton räddningar på trettiosex spelminuter.
Men vad hjälpte det när lagkompisarna i Karlshamns HF bjöd gästande Olympic/Viking på det mesta. En bjudning som räckte till 20-26(11-16) i handbollsettans avslutning - men inget avancemnag för Helsingborgarna.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2001

– Vi började för dåligt och när vi väl kom in i matchen verkade de ha en annan växel att lägga i, säger Edmund Johansson, nöjd med sin isats, men missnöjd över förlusten.

Handbollsettans meste inhoppare kom in i matchen när ordinarie keepern, Jens Olander lämande buren med fyra minuter kvar av färsta halvlek. Ett förståeligt byte. Jens hade inte fått speciellt mycket hjälp av försvaret.

> Hopplösa kantspelare

Fram för allt gjorde högersexan, Patrik Larsson lite som han ville. Och kompisen ”mitt emot”, Martin Hermansson på vänsterkanten var inte mycket sämre.

– I vissa lägen känns det hopplöst. Rädningarna blir inget värda, suckar Edmund.

Han får medhåll av, Urban Sandström på väg ut till omklädningsrummet.

– Synd vi inte kunde bjuda tillbaka på dina räddningar, säger Sandström.

Ett sant konstaterande. För det var missarna som bäddade för en hel mängd med kontringar som alldeles för ofta ställde Karlshamnsmålvakterna ensamma med Olympic/Viking-spelare.

> Ödesdiger miss?

Nu var det ändå rätt nära att Karlshamn vid ett tillfälle plockat in gästernas målförsprång. 13-16 visade måltavlan knappa två minuter in i halvlek nummer två, En hyfsad Karlshamnsperiod från 8-14 och 10-16.

– Då hade vi chansen, men missade och lämnade ett stort frågetecken hur matchen kunde blivit, säger Karlshamns tränare, Dragan mihailovoc.

Frågetecknet skapade John Sunesson, som i en av Karlshamns få kontringar satsade allt och kom för nära ypperlige, Magnus Ljungstrand i Olympicmålet.

Motkontringen som skapades av Karlshamn blev mål och tänkta 14-16 blev snabbt 13-18 och så var den möjligheten körd.

Ett gäng utvisningar - två för vardera laget - ställde till det spelmässigt mellan femte och åttonde minuten. Men väl med fullt lag på plan var det gästerna som gjorde ett nytt ryck med tre gånger mål av Patrik Larsson.

– Nu gäller det att se framåt och sikta mot stjärnorna, försöker Edmunbd Johansson

Men sekunden senare inser han verkligheten.

– Det primära målet är naturligtvis att hänga kvar, säger han och pressar fram ett leende.

> Hemmaspel borta

Närmast väntar elva dagars uppehåll i seriespelet. Ett uppehåll som med största sanolikhet kommer att bli rätt aktivt för Karlshamns handbollspelare.

Tränaren, Dragan Mihailovic kommer att analysera det här med hemma- och bortaplan. Anledningen är att Karlshamn faktiskt inte gjort en enda riktigt bra hemmamatch - inte ens i segermatcherna.

– Vi får väl spela i Sölvesborg, där har vi haft träningsläger och där verkar spelarna trivas. Och publiken kommer nog, säger Dragan och påstår att han menar allvar med hemmamatchflyttningen.

Nåja, nu lär nog Dragan och hans medhjälpare hitta det som hämmar Karlshamnsspelarna i Väggahallen utan at byta spelort.

Kvaliteter finns - men...

Men det brådskar. Målet är som sagt att hänga kvar i ettan. Ett mål som Karlshamn har kvaliteter för. Men det gäller samtidigt att hitta rätt i lagspelet.

I gårdagens match lyste det mesta av lagspel med sin frånvaro. Den enda som kom rätt var Edmund Johansson.

Men en man gör ju inget lag...

Det visade helsingborgarna som hade toppar i målvakten, Magnus Ljungstrand, kantspelarna, Patrik Larsson och Martin Hermansson. Men Pelle Sjödin och Jesper Cordua plus ett par gubbar till, visade också att de klarar en kollektiv insats.

##KARLSHAMNS HF-OLYMPIC/VIKONG 20-26 (11-16).

Målen, Karlshamn: Nicklas Martinsson 6(4), Fredrik Elf 5, John Sunesson 3, Henrik Roström 2, Daniel Blomdahl 2, Urban Sandström 2.

Olympic/Viking: Patrik Larsson 8(1), Martin Hermansson 6, Mikael Saksa 3, Martin Holmqvist 3, Jesper Cordua 3, Pelle Sjödin 3.