Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Karlskrona satsar med Jensa som tränare

KARLSKRONA – En bra säsong för både herrar och damer. Nu satsar vi rejält med Jens Norrman som tränare och Jonas Petersson som sportchef.
Kenny Midenhag, ordförande i Karlskrona Innebandyklubb är nöjd - om än inte med förlustmatchen mot Bräckan 2-6.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2001

Om nye tränaren, Jens Norrman och lille sonen Jacob, blev nöjda med det de såg i Karlskronas säsongsavslutning mot division I-kollegan, Bräckan, låter vi vara osagt.

> En medioker match

Annons

Inte en förlust på hemmaplan var mottot inför matchen.

Men den statistiken verkade inte Karlskronas innebandyspelare bry sig om.

– Synd att vi inte kunde avsluta på ett bra sätt. Det hade ju varit roligt med en säsong utan hemmaförluster, menar Jonas Petersson, avgående tränare i Karlskrona IBK.

Nu blev det en medioker match, där spelarna verkade ha funderingar på något helt annat än att behålla den fina statistiken.

Matchen började i och för sig bra, med mål redan efter knappa tre minuter. Joachim Hillborg i samspel med Jerker Ohlsson visade att det finns kapacitet i laget.

Men sen...

> Hårdkörning väntar

Då var det roligare att höra Jens Norrmans nytändning på innebandy i Karlskrona. Jens som senaste säsongen spelat i division II med Södra Kärr.

Nu har han bestämt sig för att sluta med spelet på planen. I Karlskrona blir Jensa "ren" tränare. Och det blir hårdkörning.

– Jag har alltid varit intresserad av det där med sommarträning. Så den biten skall jag kolla upp ordentligt. Sedan blir det fler träningar än det varit tidigare. Fysiskt skall vi inte ha några brister, säger Jens och ser bestämd ut.

Annons

> Två veckors vila

Närmast blir det dock två veckors vila. Därefter kallar Jens till upptaktsträff.

– Förhoppningsvis med en intakt trupp. Sedan vill jag nog också bredda truppen. Det finns en del att hämta i regionen. Men jag tackar naturligtvis inte nej till landslagsspelare heller, säger Jens och ler.

En trotjänare är därmed tillbaka i gänget igen. Jensa har tio säsonger som spelare i "gamla" CIF. Nu blir det premiär i sammanslagningen, som heter Karlskrona Innebandyklubb.

– Det skall bli roligt att ta hand om "mitt" lag igen. Och det känns rätt just nu. Karlskrona IBK har visa sig ha potential. Ingen trodde ju på dem innan seriestart, enligt många var det "mission impossible".

Gårdagens "omöjligt uppdrag" mot Bräckan tog varken Jens eller nya sportchefen så hårt på.

– Matchen i sig var nog inte det viktigaste idag. Kontraktet var ju klart sedan tidigare och därmed hade vi klarat vår målsättning - att hänga kvar, säger JP numera sportchef och samordnare.

Tränarrollen, den har Jens Norrman hand om.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons