Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

KIK kastar in handuken?

KARLSKRONA. På onsdag har Karlskrona IK medlemsmöte.
Som enda punkt på dagordningen – konkurs eller inte.
– Det lutar åt att vi slår vantarna i bordet, det är ingen idé att förlänga lidandet, säger klubbens nytillträdde ordförande Anders Pettersson.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2001

Anledningen till det uppkomna krismötet är att kronofogdemyndigheten ansökt till Tingsrätten om att försätta klubben i konkurs.

– Vi ska ta ett beslut om att bestrida eller godta konkursansökan, säger KIK:s ordförande, men jag kan inte se någon annan utväg än att det handlar om konkurs.

Annons

Skulderna uppgår till närmare 1,4 miljoner kronor.

> Pengar finns inte

– De pengarna finns inte idag, ingen skulle bli gladare än jag om någon erbjöd sig att stötta oss, men jag är inte speciellt hoppfull.

Efter Karlskrona IK:s årsmöte för en dryg månad sedan så beslöt kronofogdemyndigheten att avvakta och låta klubben se över sin situation.

Nu är den väntan slut

–Vi har sonderat terrängen och försökt hitta lösningar men det verkar helt omöjligt att rädda klubben undan en konkurs, säger Anders Pettersson.

Om nu KIK går i konkurs så innebär det sportsligt att klubben får börja om i division III efter ett ombildande men också att nuvarande skulder försvinner.

> På onsdag ges svaret

– Tråkigt, men jag tror tyvärr att det är den enda utvägen, hoppas nu bara att spelarna inte sviker oss, säger Anders Pettersson.

På onsdag kväll får vi svaret.

Jan-Erik Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons