Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Klart att jag är besviken"

Det är en besviken Thomas Andersson-Borstam som får lämna sin tjänst som sportchef i Mjällby AIF.
– Det är klart att det är så, jag är den som har mest utbildning och erfarenhet i klubben, säger han till BLTSydostran.se.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2013

Han inleder intervjun med att säga:

– Jag vill ta med mig i minnet en underbar resa med Mjällby. Från division 2 till en toppplacering i Allsvenskan där vi är nu. Egentligen utan motgångar. Alla fantastiska människor, spelare och fans som jag har fått möta under mina elva år i föreningen.

Annons

Men han är besviken. I lördags fick han beskedet att Mjällby måste spara in på hans tjänst som sportchef.

– Jag blev överrskad, helt klart, jag har ju inte alls tänkt i de här banorna, säger Andersson-Borstam.

Och fortsätter:

– Jag är ju den i föreningen som varit anställd längst, har mest utbildning och erfarenhet. Sex år som tränare och fem år som sportchef. Det är klart att det har varit en styrka.

Thomas Andersson-Borstam är erbjuden att arbeta på marknadssidan under sin sex månader långa uppsägningstid. Om han tänker anta erbjudandet eller lämna föreningen direkt vet han inte i nuläget.

– Bollen ligger hos Mjällbys styrelse. Det beror lite på hur deras handlingsplan ser ut. Jag vet inte det i nuläget. Jag väntar på svar på en hel del frågor.

Men vad vill du?

– Det beror på vad styrelsen tillför, vad jag ska jobba med, säger Andersson-Borstam. Jag får se om någon vecka eller så.

Har du hunnit fundera något på framtiden?

– Nej, det här är så färskt. Nu vill jag ladda om med familjen. Samtidigt som jag har haft det här som en livsstil i elva år kan jag ju se det här som en hjälp att ta ett steg till något annat.

Annons

Du har haft eget företag tidigare, är det något du kan återgå till?

– Jag har sålt det företaget, men visst, jag har ju den erfarenheten.

Djurgården kanske behöver en ny tränare. Vad skulle du säga om de ringde?

– Det är en sådan hypotetisk fråga. Vi får se om någon vecka hur jag känner, men jag står till arbetsmarknadens förfogande.

Emma Söderbom
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons