Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kommentar: Dags att slå ett slag för golfen

Det börjar hända grejer i golf-Blekinge.
Något är på gång. Något spännande. Något nytt.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2013

Ungdomen är på frammarsch, elitverksamheten är starkare än på bra många år samtidigt som klubbarna märker en ökad tillströmning av personer i olika åldrar som går grönt kort-kurser.

Att de senare är närapå gratis så gott som överallt och även utan tvång på medlemskap är självfallet en anledning till att många tar chansen. Må så vara. Nu är det dags att klubbarna gör detsamma, tar chansen alltså, och gör något bra av det nyväckta intresset. Det är dags att damma av den löjelseväckande stämpeln som många fortfarande har satt på sporten.

Annons

För alla som någon gång har slagit en klockren järnsjua och sett bollen segla in på greenen vet att det är en känsla som fler borde få förmånen att få uppleva.

Golf är så mycket mer än det som Tiger Woods eller damernas världsetta Inbee Park presterar. Det handlar inte om millimetrar hit eller dit, grässtrån som växer fel och en evighet för att läsa en puttlinje som kanske bara mäter en meter.

Gå fram till bollen, sikta, slå till och ha kul. Så enkelt är det.

Och vill du se hur det verkligen ska gå till är det bara att ta sig till Sölvesborgs Golfklubb de kommande dagarna.

Har du riktig tur kan världsnamnet Fanny Sunesson bjuda dig på ännu större insikt i golfens underbara värld.

Våga testa!

Jerry Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons