Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftig attack mot hockeybasen

MÖRRUM Mörrums ordförande Karl-Evert Lidman går till kraftig attack mot Sveriges hockeybas Rickard Fagerlund.
Tillsammans med 18 andra representanter för de allsvenska och superallsvenska klubbarna har Lidman skrivit under ett protestbrev som uppmanar Fagerlund att avgå.
– Han tycks tro att Svensk hockey enbart består av en Stockhomsregion, säger Karl-Evert Lidman till Sveriges radio Blekinge.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2001

Lidman och de andra påstår att Rickard Fagerlund har kostat svensk hockey 45 miljoner kronor.

– Vi behöver ingen företrädare som saboterar vår verksamhet utan en ordförande som har förmåga att se Ishockeysverige som en helhet och inte en dräng för elitserieklubbarna, står det att läsa i en gemensam skrivelse till Svenska Ishockeyförbundet.

Annons

Bakgrunden till kritiken är förstås förbundsordföranden senaste utspel där han pratar om en stängd elitserie och att Superallsvenskan är ett hot mot Svensk Hockey eftersom de flesta klubbarna inte har tillräckligt höga ambitioner.

– Våra ambitioner under den senaste femårsperioden har mynnat ut i att 200 seniorer och juniorer har värvats till elitserien. Fagerlund har bluffat bort våra möjligheter att få riktigt betalt för våra leveranser till elitserien vilket medfört att vi gått miste om cirka 45 miljoner kronor, säger hockeyledarna.

Karl-Evert Lidman säger att det viktigaste just nu är att klubbarnas företrädare enas om en enda representant som de kan lansera på förbundets årsmöte senare i vår.

– Det måste vara någon som inte gått i Rickards fotspår utan kan blåsa in lite förändringar i svensk ishockey igen, säger Mörrums ordförande.

Jan-Erik Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons