Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kristianstad en munsbit för Karlshamns HF

KRISTIANSTAD Ödesmatchen i handbollsettan mellan IFK Kristianstad och Karlshamns HF blev en munsbit får KHF!
Karlshamn var klasser bättre än sina motståndare och faktiskt hade segersiffrorna kunnat bli betydligt större med lite mera skärpa. Matchen i Kristianstads Idrottshall slutade 17-26 efter 6-12 i halvtid.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2001
Jens Olander knyter näven efter en av sina många räddningar.
Jens Olander knyter näven efter en av sina många räddningar.Foto: Gunnel Persson

Det var en kollektiv seger där försvarsspelet var mycket bra, Jens Olander i målet agerade också levande vägg långa stunder.

– Hela laget spelade komplett. Vi var koncentrerade i hela matchen. Fantastisk insats av hela laget, berömde Jens.

Annons

Var det Lasse Olsson som satte myror i huvudet på hemmaspelarna? Lasse var med på uppvärmningen men däremot inte i laguppställningen. Han var med för att hjälpa till att peppa upp KHF-spelarna helt enkelt.

Annars började det lite oroväckande. IFK ledde både med 3-1 och 4-2, Karlshamn hade då också hunnit med att missa två straffkast. Sedan gjorde KHF sex mål på raken och helt plötsligt stod det 4-8 på resultattavlan.

> Hade väntat tuffare motstånd

Efter det kunde inte IFK resa sig. En som hade en lyckad första halvlek var Urban Sandström han svarade för fem mål under de första 30 minuterna.

Dragan Mihailovic tränaren för Karlshamn som var på sin gamla hemmaarena riktigt myste.

– En fantastisk insats av hela laget. Försvarsspelet var suveränt. Vi spelade väldigt taktiskt och stressade hemmalaget till max. Dom hade svårt att komma igenom och fick dom iväg skott var Jens (Olander) för det mesta i vägen.

– Vi missade många frilägen men vann ändå klart. Vi gjorde en mycket bra match. Jag trodde det skulle bli en betydligt tuffare match för oss än vad det blev. Men vi var tända till max, en underbar seger. Nu hoppas jag vi kan fixa kontraktet hemma på söndag mot Anderstorp, säger Dragan.

Karlshamn har haft det mottigt hemma i Väggahallen den här säsongen, borta spelar laget betydligt bättre. Skulle sitta bra om de nu i sin sista hemmamatch i serien kan visa sin trogna hemmapublik sin kapacitet när den är som bäst.

> Drog ifrån

I andra halvlken trodde många att IFK skulle kunna komma igen, men icke. Karlshamn drog ifrån och hemmagrabbarna var aldrig i närheten. Som mest ledde KHF med 11 mål.

Annons

Unge Carl Dalberg gjorde åter en otroligt bra match. Vilken talang. Han spelade både som mittnia och ute på kanten. Kristianstad började direkt med att punktmarkera Nicklas Martinsson. Dragan satte då ut Niklas på kanten och in med Carl på niometer. Det spelade ingens som helst roll var hemmalaget hittade på, Karlshamn löste knutarna mycket bra.

- Jag är nöjd med min insats. Vi var verkligen tända inför uppgiften. Allt stämde nästan direkt. Vilken skön seger. Nu ska vi bara klara kontraktet utan att behöva kvala. Lasse Olsson betydde också mycket på bänken. Jag tror bara hans medverkan på bänken skrämde IFK, säger Carl Dalberg.

Lasse själv var mycket nöjd med vad hans KHF presterade.

- Ett fantastiskt försvarsspel bäddade för segern. En som höll ihop försvaret mycket bra var Fredrik Elf. Han svarade för en mycket bra insats, säger Lasse.

> Högst betyg för Jens

Jens i målet svarade för 23 räddningar och han får bästa betyget, men det var många som var duktiga och då framförallt bakåt. Urban Sandström och Carl Dalberg får ett stort plus. Även Nicklas Martinsson gjorde en bra insats och han svarade för ett par läckra mål. Henrik Roström saknades på grund av skada.

Kristianstad då? Faktiskt var det bara gamle rutinerade Artur Zarba som kan få godkänt, Artur hade en mycket otacksam uppgift i målet. Han bytte i andra halvleken med Ted Hermansson men inget hjälpte. Före detta Karlskhamnsspelaren Rickard Andersson fick rött kort vid ställningen 13-24.

## KRISTIANSTAD-KARLSHAMN 17-26 (6-12)

Målskyttar

Kristianstad: Peter Karlsson 3, Joakim Stenbäcken 3, Tobias Fredriksson 3 Gustav Radell 2, Jonas Bondesson 2, Christian Olsson 2 (1 straff), Jon Svensson 1, Björn Lindberg 1.

Annons

Karlshamn: Urban Sandström 7, Nicklas Martinsson 7 (4 straffar), Carl Dalberg 5, Stefan Pålsson 3, John Sunesson 2, Fredrik Elf 2, Pelle Carlsson 1.

Utv: IFK: 6 x 2 min + matchstraff. Khn: 4 x 2 min

Matchbetyg: SSSS

Domare: Mattias Hansson och Jonas Andersson, Göteborg.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons