Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kvinnorna tar över klubban inom orienteringen

VILSHULT Kvinnliga ordföranden i länets orienteringsklubbar blir allt vanligare.
OK Vilse 87 bröt mansdominansen för många år sedan. Det var Martina Carlsson som höll i klubban i tre år. Efterträdare blev en annan tjej nämligen Malin Åman som nu går in på sitt femte år.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2001

Barbro Engkvist blev ju historisk i Ronneby OK då hon i söndags valdes som ordförande efter Björn Gustavsson. Även i OK Orion lär det bli en kvinnlig ordförande eftersom valbedeningen har Maria Persson som kandidat. Nu är det upp till årsmötet inom en snar framtid om Maria blir historisk i Orion.

Vad det gäller Malin Åman i Vilse har hon sysslat med orientering sedan hon var åtta år.

Annons

– Jag håller på än men är ingen stjärna direkt. Jag trivs att jobba i klubben och det är stimulerande i allra högsta grad. Vilse är en fin klubb med många duktiga aktiva och ledare. Speciellt vår ungdomsverksamhet är mycket bra, det är tyvärr synd att ungdomen måste flytta från orten när de kommer upp i junioråldern, säger Malin.

Vad som oroade Malin Åman var att medlemsantalet sjunker. Olofströms kommun har problem att kunna få folk att stanna. Självklart drabbar det också idrotten.

– Vi ska göra en drive och försöka få till oss betydligt flera medlemmar. Klubben har haft som mst 374 medlemmarår 1996, 1999 hqade vii 346 och år 2000 cirka 300. Vi måste se till att rekrytera. Jag tror inte det är omöjligt. Vad det gäller ekonomin är den ganska god och det är en viktig faktor, menade Malin.

Vilse har en bra ekonomi trots att klubben år 2000 gick back 10 500 kronor. Förlusten var faktiskt budgeterad till 25 000 så året blev ekonomiskt sett bättre än väntat.

Två som uppmärksammdes på årsmötet var Johan Svensson som utsågs till klubbens orienterare förra året. Elsa Svensson hade utsetts till årets eldsjäl i klubben.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons