Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lasse sågar Fagerlunds förslag

MÖRRUM I går kunde ni läsa om det nya seriesystem som Svenska Hockeyförbundets ordförande Rickard Fagerlund vill lansera redan till säsongen 2002.
Det går i korthet ut på att banta allsvenskorna till att omfatta vardera tio lag och att låta kvalande elitserielag få en ny chans även om de åker ur.
– Ett korkat förslag, tycker Mörrums tränare Lasse Lindgren.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2001

Fagerlund försvarar sitt förslag med att elitserieklubbarnas ekonomi äventyras om de tvingas till att spela med kniven mot strupen varje år.

Lasse Lindgren har ingen förtåelse för det resonemanget.

Annons

– Streckdramatiken försvinner ju helt. Det var bättre förr när de sist placerade lagen i elitserien flyttades ned till en kvalserie redan vi juluppehållet, går det här förslaget igenom vilket jag betivlar att det gör så blir det ju ännu mindre nerv i matcherna.

Hans-Ivar Engvall, ordförande i Svenska Hockeyförbundets tävlingsnämnd säger att det är olyckligt att uppgifterna om en förändring redan nu blivit offentliga.

– Det finns inga konkreta förslag på hur seriesystemet ska utformas ännu, klubbarna måste också får säga sitt. Grundtanken är dock att låta elitserielagen få en ny chans och att banta antalet lag i allsvenskan.

Den tanken tilltalar inte alls Mörrums tränare.

– Vi vinner inget med att minska antalet lag i allsvenskan, jag är helt emot det.

Det lär rinna en hel del vatten under broarna, innan det nya seriesystemet klubbas igenom på förbundets årsmöte i sommar.

– Vi räknar i alla fall inte med någon förändring till 2002 som Fagerlund vill, det hinner vi helt enkelt inte förbereda oss för, säger Lasse Lindgren.

Jan-Erik Martinsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons