Lasses pojkar körde över Växjö

OLOFSTRÖM . Med klara segrar över både Osby IBK (division II) och elitlaget Växjö IBK kunde Olofström innebandyklubb säkert vinna miniturneringen i Olofströms idrottshall.
Elitlaget Växjö kom, sågs och föll tungt. Det blev förlust både mot Osby, 2-6, och Olofström, 3-5.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2001

Visserligen saknade Växjö några spelare, men mer måste begäras av ett elitlag. Olofström, som lederdivision I, är dock mycket bra och det blev storvinst mot rivalen Osby med 9-4.

– Klasskillnad! Vi spelade väldigt bra med det manskapet vi hade på banan. Roligt att de nya unga egna killarna kom in i spelet så fint, säger OIBK:s tränare Lars Johansson.

Debutanten Kimmo Golubov fick också nöjet att slå in 8-1.

– Verkligen skoj och extra skönt att få näta, myser Kimmo.

I matchen mot Växjö bestämde Olofström takten mesta delen av de tre perioderna.

I första perioden sköt Olofström väldigt mycket, men tyvärr hamnade skotten någon decimeter utanför målramen. Växjö fick periodens enda nätkänning på ett regelrätt självmål.

Olofström fick retroaktiv utdelning i andra perioden. Två långskott och ett lyft från egen planhalva gav hemmalaget 3-0 i perioden. Jani Pakkala lobbade mot målet bara fem meter från eget mål. Christoffer Mattsson oroade och skymde gästernas målvakt, som fick se bollen försmädligt studsa in i nätet. Olofström klart bättre i denna period.

Sista perioden var bara sekunder gammal, då Jani Pakkala ökade till 4-1 efter frislag.

Växjö tog sedan över en del och lyckades reducera. Terry Samwel släckte dock växjöhoppet, när han slog in 5-2 på en målvaktsretur efter 12.24. Åter bra arbete innan målet av Christoffer Mattsson. Växjö fick en reducering, när fem sekunder återstod.

– Javisst är jag nöjd, ler Lasse Johansson. Stabilt rakt över i de två matcherna och åter gör de unga killarna ett fint jobb.

OLOFSTRÖM–OSBY 9-4 (3-1, 4-0, 2-3)

Målen: 0-1 Patrik Arnström, 1-1 Jani Pakkala, 2-1 Jani Pakkala, 3-1 Terry Samwel, 4-1 Jani Pakkala, 5-1 Terry Samwel, 6-1 Jonas Rubin, 7-1 Norry Samwel, 8-1 Kimmo Golubov, 9-1 Jani Pakkala, 9-2 Patrik Arnström, 9-3 Patrik Arnström, 9-4 Daniel Månsson.

OSBY–VÄXJÖ 6-2

OLOFSTRÖM–VÄXJÖ 5-3 (0-1, 3-0, 2-2)

Målen: 0-1 självmål, 1-1 Terry Samwel, 2-1 Jonas Rubin, 3-1 Jani Pakkala, 4-1 Jani Pakkala, 4-2 Jens Nilsson, 5-2 Terry Samwel, 5-3 Peter Olsson.