KALLINGE · Snart väntar allsvenska Kristianstad/Wä för Lörbys talang, Annika Hansson.
Men dessförinnan innan äventyret i med det nya laget hann lörby-tjejen vara med om att ta hem ännu en titel åt sitt lag.
Denna gång handlade det om DM i 5-manna för flickor födda 1984-85.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2001

I semi nummer ett var Lörby helt enkelt för bra för Medison/Kallinge. 4-0 för lörby efter bland annat två mål av, kanske turneringens bäste spelare, Annika Hansson.

> Dramatik i semin

I den andra semin tog sig Listerby till final via seger mot Rödeby AIF med 1-0.

En enormt spännande uppgörelse mellan två vilt kämpande lag. Inte förrän i den sista förlängningen kom segermålet.

Då fanns det bara en utespelare från vardera laget på planen.

Övriga hade blivit bortplockade enligt regelboken: Oavgjort vid full tid ger förlängning två minuter. Är det oavgjort efter detta tas en spelare från vardera laget bort. Är det fortfarande oavgjort ryker ännu en spelare. Och så fortsätter det tills bara en spelare finns kvar på planen.

Oavgjort var precis vad det var. Inte förrän det var en mot en på planen skulle bolluslingen hamna i nätmaskorna bakom motståndarmålvakten.

Det var Listebys Sandra Karlsson som blev stor matchhjälte då hon sköt sitt lag till final.

> Tuff final

Det var något av sista kvällen med gänget för Annika Hansson då Lörby mötte Listerby/Johannishus i DM-finalen i 5-manna.

Men trots att Annika storspelade som vanligt kom finalmotståndarna bli en tuff nöt att knäcka.

Visserligen spelade Lörby den bästa fotbollen, men Listerby var hela tiden giftiga i sina kontringar och med lite tur kunde laget också tagit ledningen.

Istället för ett Listerby-mål tog Lörbys Jessica Eliasson tillvara på sitt lag spelövertag och kunde göra matchens enda mål, fyra minuter före slutsignalen.

– Det här gick bra trots att vi saknade två av våra forwards, säger en jublande glad Annika Hansson.

– Jäkligt roligt. Speciellt efter segern i Lyckå cup förra veckan, säger Lörbys ledare Roland Andersson och Peter Broberg.