Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lyckad poängjakt för Rödeby

Årets första hemmapoäng är ett faktum.
Rödeby spelade 1–1 mot Glimåkra på Åvallen.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2013
Foto: Bengt Pettersson
Stabil nödlösning. Måhända är det elakt att kalla Erica Claesson för en nödlösning. Mittfältaren hoppade in i målet och skötte sig med den äran.Foto: Bengt Pettersson
Foto: Bengt Pettersson
Foto: Bengt Pettersson
Foto: Bengt Pettersson
Snuvad på konfekten. Inhopparen Annie Jönsson ersatte Moa Westerlund som tvingades utgå med krampkänningar. Här oroar Jönsson Glimåkramålvakten Helena Ivarsson.Foto: Bengt Pettersson
Foto: Bengt Pettersson

– Det här var många steg framåt, konstaterar tränaren Fredrik Lennqvist och tänker främst på inställningen.

Inledningsvis var det faktiskt svårt att begripa hur det blåvita hemmalaget skulle undgå att inte vinna matchen. Ledningsmålet tillverkades efter bara fem minuter. Ett bra inlägg av Moa Westerlund och en behärskad avslutning av Linnéa Lennartsson gav den tappra skaran på publikplats anledning att jubla.

Annons

Därefter fortsatte Rödeby med ett bra passningsspel och helt enkelt bättre fart jämfört med Glimåkra. De senare ägnade sig mestadels åt att försätta varandra i knepiga situationer på grund av särdeles svaga passningar.

– Vi spelade riktig fotboll där, säger tränare Lennqvist och sätter citationstecken kring ordet riktig.

Glimåkra kvitterade via en kontring och debuterande målvakten Erica Claesson var chanslös. Hon är för övrigt lagets fjärde målvakt på de fem inledande matcherna. Skador sjukdomar, lån som går åter... Rödeby har inte haft något flyt angående burväkteriet.

– Jag är glad att hon ställer upp, menar Lennqvist.

Det gjorde Claesson med den äran. Tjejen som vanligtvis är yttermittfältare eller forward skötte sig bra mellan stolparna, hade ett vasst tillslag och kunde lura vem som helst att hon hade ett förflutet mellan stolparna.

Den andra halvleken innehöll inte samma spel som den inledande. Den innehöll faktiskt inte särskilt mycket alls. Viss övervikt i chansväg för Rödeby, annars kan vi beteckna de 45 minuterna som ett sömnpiller.

– Jag tycker att vi är lite bättre över hela matchen, sammanfattar Fredrik Lennqvist.

Målvakten Erica Claesson och Sofie Persson kvitterar ut ett extra plus i Rödebylaget.

Målen: 1–0 (5) Linnéa Lennartsson, 1–1 (25) Evelina Grahn.

Domare: Mattias Bengtsson, Rödeby.

Jerry Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons