Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mål direkt i debuten

Förlustnollan är intakt för Svängsta/Asarum U, som bortaslog Rödeby med 3–2 på Åvallen på fredagkvällen.
Men topplaget kom undan med blotta förskräckelsen.
– Det blev darrigt i slutet, säger Denny Lööv, inlånad Mjällbyspelare som gjorde mål i sin debut för laget.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2013
Härlig debut. Denni Lööv gratuleras efter sitt första mål för Svängsta/Asarum. Målet betydde 0?2 borta mot Rödeby. Matchen slutade 3?2 i Svängstafavör.Foto: Thomas Persson
2?0. Denny Lööv, inlånad från Mjällby AIF:s U19-lag, rundade Rödebys målvakt Gustav Liinanki och sköt 0?2 till Svängsta/Asarum på Åvallen.Foto: Thomas Persson

Svängsta/Asarum vet ännu efter sju spelade omgångar inte hur det känns att förlora i årets Blekingefyra.

Rödeby å andra hand kom till matchstart med fem raka förluster.

Annons

Matchen blev jämnare än var tabellpositionen visar, gästerna var det klart bättre laget i den första halvleken, Rödeby jobbade sånär till sig en poäng i matchens absoluta slutskede.

– Vi sa redan innan matchen att vi skulle vara aggressiva, gå in ett hundra procent i varje duell, säger Denny Lööv.

Mjällbyspelaren, född 1995 och till vardags i Mjällby AIF:s U19-lag, kommer troligen bli utlånad för resten av säsongen till Svängsta/AIF, fick se Jimmie "88" Svensson runda Rödebymålvakten och rulla in 1–0 innan han åtta minuter senare själv gjorde ett nästan identiskt mål bakom Gustav Liinanki.

– Jag hade full fokus på bollen och bara skulle hinna före honom, det kändes som han tvekade, säger Lööv, som hann först fram till bollen, chippade den till vänster och slog in den på halvvolley i tomt mål.

Rödeby repade mod i andra halvlek, reducerade till 1–2 och sedan även till 2–3, båda gångerna på retur efter hörna, och i slutminuten fick Anton Alexandersson en dubbelchans som Svängstamålvakten Tobias Nordahl först räddade innan Alexanderssons retur gick stolpe ut.

– Utan självförtroende har vi marginalerna emot oss. Vi behöver få upp farten på träningarna och börja tro på oss själva, säger Rödebys Fredrik Åkesson efter sjätte raka förlusten.

Rödeby–Svängsta/Asarum U 2–3 (0–2)

Målen: 0–1 (13) Jimmie Svensson, 0–2 (21) Denny Lööv, 1–2 (72) Christian Johnsson, 1–3 (75) Johannes Jaldelöw, 2–3 (87) Henric Johansson.

Domare: Besart Hasani, Ronneby.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.