Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Maraton för fjäderbollarna i helgen

KARLSKRONA Östersjöspelen i badminton- det blir något av en matarontävling. Från tidig lördagmorgon till sen söndagseftermiddag.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2001

Jan-Eric Antonsson, tävlingsledare för, Östersjöspelen - en av Sydsveriges största badmintonturneringar - jobbar in i det sista för att få alla starter i ordning.

– Det är 365 matcher som skall avgöras innan vi kan plocka ner näten igen, säger Antonsson och pustar.

Annons

Under lördagen kommer Östersjöspelen att avgöras i två hallar. Både Vedeby sporthall och Karlskrona idrottshall skall användas. Stora finalpasset i morgoneftermiddag avgörs i idrottshallen - men det spelas en del finaler redan i kväll i Vedeby sporthall

- Tidsprogrammet är tufft, men vi tror att det skall hålla, säger den gamla badmintonmästaren.

Antonsson kommer också att visa sig på tävlingsbanan i mixdubbel med Emelie Lennartsson från hemmaklubben BKC.

Intressanta starter gör också trimklassens, Bertil Lindström och Calevi Conrad.

– Flest startande har vi naturligtvis i ungdomsklasserna. Och det skall bli intressant att följa. Klubbar från större delen av Södra Sverige kommer på besök. Vi har blivit en av de största tävlingarna i den här delen av landet, säger en stolt tävlingsledare.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons