Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Massor av missar av poängöst Karlskrona

KARLSKRONA Det krävdes poäng för att IFK Karlskrona skulle behålla kvalplatsen uppåt. Men det blev inga poäng, Halmstad HP vann med uddamålet, 19-20 (10-9). Och nu väntar tre tunga matcher för att eventuellt återta kvalplatsen.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2001

Helt klart var IFK-spelarna tagna av stundens allvar. Det var stelt och stereotypt spel från början till slut. Det där som kan förväntas av ett topplag i tvåan. Det lyste med sin frånvaro.

– Vi föll på alla våra missar. Det var ju kopiöst, ett tag, säger Pether Krautmeyer, tränare för IFK Karlskrona.

Annons

Och visst var det så. IFK-spelarna verkade vara inne i rena ”vilda Västern-stilen” under alltför långa stunder i matchen. Det sköts till höger och vänster, utan någon tanke på kollektivt spel.

En rejäl skärpning kom dock när Martin Josefsson i IFK blev utvisad.

Då passade, Fredrik Sjödahl på att visa vad han kan. Två mål i numerärt underläge och ledning med 13-11.

Ordningen var på något sätt återställd.

> Fegt spel

– Ändå är det framåt det brast. Vi sätter press på oss själva, helt i onödan. Tillslut vågade ingen göra någonting. Det blev mycket sidledstransport av bollen, menar Pether Krautmeyer, helt oförstående till den nervösa inställning som spelarna bjöd på.

Nu gick Halmstad ikapp och förbi på några minuter. När Urban Åström gjort 13-14 blev det också målvaktsbyte i Karlskrona.

– Det var jag om bytte ut Peter. Jag tyckte inte han kommit in bra i matchen, säger Krautmeyer som en förklaring.

> Målvakten klarade

Ett tag verkade det ändå som om just FK-målvakten, Peter Iverfeldt skulle bli den som redde upp situationen. Han svarade för en fullgod insats i första halvlek och började även andra i god stil.

Annons

– Vi förlorade inte på det bytet, säger Krautmeyer torrt.

Okej, fram till det var knappa tio minuter kvar av matchen var IFK Karlskrona med i högsta grad. Men ännu ett par olyckliga missar - skott utanför, stjälpte alla funderingar på att behålla kvalplatsen.

Under sista minuten hade IFK hand om bollen och hann med tre avslut, utan resultat.

– Vi borde tagit i rejält och satt oss i respekt med en gång. Då tror jag Halmstad hade vikit ner sig, de har ju ändå inget mer än äran att spela för. Nu kämpade de så länge de orkade och bjöd upp till en kamp som vi inte riktigt kunde svara på.

> Orädd frikus

Fullt godkänt får ändå högersexan, Fredrik Sjödahl. En totalt orädd friskus om gör det lilla extra med bollen. Tyvärr räckte det inte fullt ut mot Halmstad. Godkänt får också Niklas Olsson och målvakten, Peter Iverfeldt.

I Halmstad - som coachades av ”handbollslegenderna”, Lars-Börje Hasselberg och Thomas Gustavsson, handlade det mycket om målvakten, Marcus Jidetoft och skytten, Urban Åström.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons