Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Måste spara – MAIF Säger upp sportchef

Det tuffa ekonomiska klimatet gör att Mjällby AIF omorganiserar verksamheten.
I lördags informerades sportchefen Thomas Andersson-Borstam om att sportchefsrollen i föreningen kommer att upphöra.
– Det stämmer, sportchefsrollen försvinner och Thomas Andersson-Borstams anställning kommer på sikt att försvinna, säger vice ordföranden Jens Wahlström.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2013

En enig styrelse tog för en tid sedan beslutet att Mjällby AIF, med tanke på fjolårssäsongens ekonomiska resultat och kraven i år att gå med vinst, inte har råd med en sportchefstjänst.

Så sent som i lördags träffade Mjällby AIF:s förhandlingsdelegation, bestående av Jens Wahlström och styrelseledamöterna Magne Berner och Rolf Nilsson, Andersson-Borstam för att informera och få till en lösning.

Annons

– Det är MBL-förhandlat och från fackligt håll är det accepterat att vi på grund av den ekonomiska situationen måste göra en omorganisation och att det i det läget uppstår arbetsbrist, säger Wahlström.

I lördags lyckades inte parterna nå en lösning.

– Det är lite kvar med hur uppsägningstiden ska utformas, säger Wahlström.

När slutar Andersson-Borstam?

– För stunden fortsätter han. När omorganisationen är klar försvinner sportchefsrollen och sedan tidigare finns det ett beslut på att han ska hjälpa till på marknadssidan, men anställningen kommer att upphöra.

Spelarna informerades

I går informerades spelartruppen.

– Vi vill vara noga med att påpeka att det inte är avsked utan en uppsägning på grund av omorganisation och arbetsbrist.

Hur har Andersson-Borstam tagit beskedet?

– Han förstår det allvarliga i läget, men samtidigt har jag själv förståelse för att när man drabbas av ett sådant besked tycker man det finns andra lösningar, säger Wahlström.

Annons

Enligt vad Blekingesport erfar har Mjällby AIF diskuterat lösningar som att tränaren Anders Torstensson och klubbchefen Jörgen Martinsson kommer att ta över de delar av sportchefsrollen som har med spelare och agenter att göra.

Administrativa sysslor, som att exempelvis boka hotell och liknande, kommer eventuellt att läggas på Torstenssons assisterande tränare Lars Jacobsson.

Connie Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons