Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mattias vann mardrömmen

RÖDEBY. Team Blekinge arrangerade i går kväll, i hällande regn, för tredje året "Mardrömmen", en tävling under strapatsrika förhållanden.
Tävlingens start och mål var vid OK Dackes stuga i Rödeby.
Och det var verkligen tuffa förhållanden som de cirka 40 deltagarna fick stå ut med. Terrängen i Rödeby är minst sagt kuperad där tävlingen gick.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2001
Åt segrande Mattias Karlsson från Hakarpspojkarna fanns ingenting att göra. När sedan sambon Linda Sjögren vann damklassen så var familjelyckan total.
Åt segrande Mattias Karlsson från Hakarpspojkarna fanns ingenting att göra. När sedan sambon Linda Sjögren vann damklassen så var familjelyckan total.Foto: 

Segrade i herrklassen gjorde förre landslagslöparen i orientering, Mattias Karlsson ifrån Hakarpspojkarna. Och hans sambo, Linda Sjögren från samma klubb, tog hem damklassen.

Det kan man väl kalla för bingo eller storslam, välj själva.

Annons

Göran Karlsson i arrangörsklubben är den som tillsammans med Stefan Ulmeståhl lagt banan. I år valde Göran att vara åskådare:

- Den tuffaste "Mardrömmen" hittills, tyckte Göran.

Och det han syftade på var det ösregn som startade samtidigt som loppet. Den tuffaste biten var passeringen av ett verkligen sumpigt kärr, som följdes av en brant stigning. Här var det många som kände av mjölksyran. Tre varv sprang herrarna och damerna två på den tre kilometer långa banan.

> Fördel

Det visade sig att orienterarna hade en klar fördel i framför allt kärrlöpningen. De hade en helt annan teknik. Och det var också orienterare på de fyra första platserna i herrklassen. På en imponerande femte plats trängde sig Stefan Ulmeståhl in.

- Jobbigt, men roligt, förklarade han mellan flämtningarna.

På en överraskande andraplats kom OK Dackes Fredrik Persson. I alla fall överraskande för honom själv.

- Ja, verkligen, menade han.

Fredrik försökte hänga på segrande Mattias Karlsson, men fick snabbt släppa. Mattias ledde från start till mål och segermarginalen var nästan tre minuter.

Linda Sjögren var ännu mer överlägsen i damklassen. Hennes segermarginal var sju minuter.

Annons

Tvåa var Hanny Nyberg och trea Jeanette Andersson. Bägge från Team Blekinge.

Segrade i yngsta flickklassen gjorde 12-åriga Frida Andersson, OK Dacke.

- Jättejobbigt, men roligt, tyckte hon.

> Imponerande

En stor prestation gjorde snart 75-årige Sixten Winberg. Han sprang sina två varv med imponerande spänst. Och dessutom hann han med att hjälpa Frida Andersson vid kärrpassagen.

Bengt-Åke Svensson (BÅS) var nöjd med tävlingen.

- Roligt att se kämpaglöden hos deltagarna. Den värsta banan i Blekinge, och sämsta tänkbara förhållanden. Men ingen gnäller.

Det kan vi skriva under på. Trevligt och gemytligt.

Ingemar Månsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons