Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Melkersson klar för Mörrum

KARLSKRONA Nu är det klart.
Gislaveds backjätte Richard Melkersson spelar allsvensk ishockey för Mörrums Hockey kommande säsong.
– Vi har kontrakterat honom för två år, bekräftar Mörrums Björn Nilsson, som lovar ytterligare backtillskott inom kort.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2001

– Nästa vecka räknar vi med att ha knutit ännu en back till oss. Sedan saknar vi bara två centrar, fortsätter Nilsson, givetvis nöjd med värvningen av Melkersson.

Gislavedsbacken blir 26 till hösten. Moderföreningen är IK Huge från Gävle, och därefter har Richard Melkersson spelat i Team Gävle, Mariestad, Boden och Olofström.

Annons

Men de två senaste säsongerna har han spelat med Mörrums allsvenska kollega, Gislaved.

– När vi är på jakt efter backar brukar vi kolla med våra forwards. De kan tipsa oss om vilka som är jobbigast att möta. Richard är en utav dem, säger Björn Nilsson.

Melkersson är en duktig, spelande back, och hans 100 kg tyder på att han kan lägga lite tyngd bakom arbetet runt den egna kassen.

– Vi kommer ha mycket nytta av Richard, spår Björn Nilsson, som även bekräftar att Mörrum för vidare kontakter med Kristianstads Martin Nilsson, men även har en back av grövre kaliber på gång.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons