Mental kollaps av SGIF

– Det går förstås inte att snacka bort en 6–1-förlust, men undantaget sista kvarten gör vi ändå en bra prestation.
Sölvesborgs tränare Gustav Svensson var både nöjd och missnöjd med lördagens bortamatch mot Lindsdal.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2013

Han var nöjd med det hans lag presterade under 70 minuter och kanske framför allt det som visades upp under första halvlek.

Missnöjd var han förstås med resultatet och att siffrorna sköt i höjden under matchens slutskede.

– Vår inledning var hur bra som helst och vi kunde lätt haft ledningen med 3–0.

Nu blev det ingen mer SGIF-fullträff än den som Andreas Johansson svarade för redan i den nionde matchminuten.

– Vi har inte riktigt marginalerna med oss, suckar Gustav Svensson.

Det som var Sölvesborgs halvlek slutade likväl med hemmaledning i paus. Först fick Fredrik Petersson en drömträff på en frispark och sedan utnyttjade Lindsdal ett av få misstag från SGIF:s sida under de första 45 minuterna.

– Under de åtta sista minuterna av första halvlek förvandlades 0–1 till 2–1. Det kändes tungt.

SGIF-spelarna repade dock mod under pausen och inledde andra halvlek starkt. Laget skapade två jättelägen för kvittering, men istället för 2–2 kom 3–1 med 20 minuter kvar att spela.

– Det var en solklar offside och jag var säker på att domaren skulle döma bort målet.

Men målet blev godkänt och det blev för mycket för SGIF-spelarna.

– Vi gick ner oss mentalt och så får det förstås inte gå till även om jag kan förstå spelarnas reaktion.

Lite senare fick dessutom Gazmend Xhemajli sitt andra gula kort och SGIF fick avsluta en man kort.

– Det betyder att Xhemajli är avstängd nästa match och det är även Julian Grozdanovski. Det skapar förstås nya bekymmer.

Bra i SGIF var Johan Svensson på mittfältet och vänsterbacken Johan Persson.