Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mjällby fick en drömstart mot Sylvia

NORRKÖPING . Mjällby AIF har nu gått upp på samma poäng som Kalmar FF i Superettan.
Det står klart efter vinsten borta mot Sylvia på Bollspelaren i Norrköping. Matchen slutade 1-3 efter 0-2 i halvtid. Samtidigt förlorade Kalmar borta mot Landskrona med 2-0 så bägge lagen har nu 17 poäng.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2001

Fotbollsmatchen på Bollspelaren var riktigt bra och då speciellt från Mjällbys sida, segern var odiskutabel efter Mjällbys första halvtimme då de visade upp ett spel av allra högsta klass.

Mjällby kom till spel utan Thomas Westergren som vrickade en fot på sista träningen inför matchen. Nu flyttade Hasse Larsson ner Jens Hermansson i fyrbackslinjen och han spelade strålande.

Annons

- En fantastisk inledning på matchen, det var den bästa halvtimmen vi spelat i år och i klass med den mot Landskrona. Det gick kanske lite väl lätt i inledningen och den sista kvarten av halvleken blev vi ängsliga.

- Vi tar över igen i andra och rulla boll riktigt bra. När Sylvia så fick en onödig straff räddade Fredrik Olsson oss, det var en mycket bra straffräddning av Fredrik. Vår målsättning var att genast ta tag i matchen vilket vi lyckades med. Det var för övrigt den finaste gräsmatta vi spelat på i år, säger Hasse Larsson.

Sylvias tränare Stefan Hellberg öste beröm över MAIF:

- Vi blev tagna på sängen. En fantastisk vinnarvilja Mjällby hade, dom började genast att spela aggressivt och snabbt och vi orkade helt enkelt inte stå emot deras tryck.

- Vi kom aldrig nära utan våra motståndare kontrollerade matchen.Det var ett bra och gediget lag vi mötte som kommer att stanna kvar i toppskiftet, säger Stefan.

Mjällby började fantastiskt starkt och satte genast press på Sylvia, redan efter två minuter sågade sig laget igenom och Markus Ringberg hade ett gyllene tillfälle att göra mål men sköt bollen över.

10 minuter senare var det dags för 0-1 och det genom lånet från Helsingborg Marcus Ekenberg.

- ”Tobbe” (Nilsson) fick till ett perfekt inlägg från höger och det var bara att klippa till. Underbart när jag såg bollen fara in uppe i nättaket, säger Ekenberg.

Bara några minuter senare blev det 0-2. Peter Hiir-Salakka slog en perfekt frispark och nye försvarsspelaren Jens Hermansson satte huvudet till, den blev en så kallad kanonstrut.

Sylvia hade i sista kvarten av första halvleken flera måltillfällen men Fredrik Olsson i målet agerade säkert.

Annons

Nära 0-3 var det efter en timmes spel när Marcus Ekenberg hade en klockren ribbträff efter nick. När så Sylvia fick straff efter att Håkan Bengtsson varit på Pelle Andersson kunde det blivit match. Fredrik Olsson gick rätt och fångade bollen trots att den kom nära hans högra stolpe.

Vem gjorde 0-3? Håkan Bengtsson slog en frispark från vänster och många tyckte att bollen gick in direkt men tydligen var Simon Sjöfors där med huvudet.

- Jag fick träff på bollen med huvudet, det är inget att snacka om, Bengtsson fick assist.

Håkan Bengtsson själv var inte säker på om bollen gick direkt in eller om Simon touchade den

- Egentligen inget att orda om, det kvittar vem som gjorde det huvudsaken det blev mål, säger Håkan diplomatiskt.

Segern var odiskutabel, MAIF var mycket bättre och långa stunder spelades bollen längs marken, variationen när sen bollen kom upp i luften behärskade inte hemmalaget.

Fredrik Olsson i målet mycket säker, hans straffräddning var det klass på. Patrik ”Bagarn” Rosengren var klippan i backlinjen men hade hade god hjälp av Jens Hermansson, Håkan Bengtsson och Jesper Nilsson.

På mittfältet ett plus till Simon Sjöfors, Torbjörn Nilsson och Peter Hiir Salakka. Johan Svensson blixtrade som vanlig till då och då. Marcus Ekenberg kommer att bli en mycket bra förstärkning.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons