Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mjällbys målvakt däckad i flunsan

LA MANGA En man har saknats mer än någon annan på Mjällby AIF:s träningspass i La Manga.
Det är Fredrik Olsson, målvakten som däckades av en elak influensa.
Men vi kan glädja er med att han är på benen igen - om än matt. I går såg han lagkompisarnas förmiddagspass.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2001

– Snacka om pärs. Det här var jobbigare än jag kunnat drömma om, säger Fredrik som aldrig missat en tävlingsmatch och knappast ett träningspass på grund av sjukdom.

> Tunga dagar på hotellet

Annons

Gissa om det varit tunga dagar på, Hotell Principe Filipe. TV, TV och TV igen har varit Fredriks underhållning när övriga truppen tränat och spelat match.

– TV:n har varit mitt sällskap sen i lördags. Nu har det varit mest tjurfäktning på spansk TV och djurplågeri gillar jag inte. Men de har ju flera kanaler, så en och annan dubbad film har det blivit. Och så har jag sovit, massor med timmar, säger Fredrik.

Ett tag funderade han också på att byta rum. Ni vet - målvakter är alltid vidskepliga. Och Fredrik bor på rum 113, tillsammans med Peter Hiir-Salakka.

– Man vet aldrig vad som sitter i väggarna i ett rum med nummer tretton. Peter har ju i och för sig klarat sig och jag åkte dit. Så det kanske inte stämmer den här gången säger Mjällbymålvakten och drar på smilbanden.

> Längtar till grästräningen

Nu är han i alla fall på bättringsvägen och hinner med största sannolikhet att göra ett och annat gräspass innan flyget mot Sverige och Göteborg avgår på lördagmorgon.

Den sympatiske målvakten räknar också med att vara i gammal god form när serien drar igång i halva april. Tills dess skall de 3-4 kilo muskler han tappat under sjukdomstiden vara på plats igen.

– Det är så typiskt. Jag har klarat hela vintern utan sjukdom, har inte ens varit förkyld. Och så kommer detta när vi skall åka till värmen, gröna planer och en sista finslipning inför Superettan. Men grunden är ändå lagd, så jag lovar att vara i toppform när det är dags för riktiga allvaret, säger Fredrik, fortfarande blek och tagen av första förmiddagen på benen.

> Hårdkörning med Amel

Utan Fredrik i målvaktsträning har, Amel Hrnjic och tränaren, Håkan Håkansson kört hårt så gott de nu kunnat.

Annons

– Naturligtvis har vi fått göra en del förändringar i programmet. Men det har ändå funkat bra. Det har också inneburit att, Amel har fått några riktiga genomkörare, säger ”fotbollsdoktorn”, Håkan Håkansson, mer än nöjd med sin unga adept.

Amel känner också att han vuxit in i rollen som en av två målvakter i Mjällbys representationstrupp. Och målsättningen är hög.

– Helst vill jag stå i Superettanlaget. Och jag lovar ge Fredrik en fight om platsen. Sen är jag väl medveten om att det blir svårt. Men jag skall ta den chans som finns, säger Amel, samtidigt som han lider med ”sjuklingen”, Olsson som ännu inte fått känna på La Mangas gröna fotbollsplaner.

18-årige Amel Hrnjic - övningskörningen är i full gång - har definitivt tagit steget upp i A-truppen inför kommande säsong. Och han har inga planer på att lämna truppen, än på ett tag.

Drömmer om Europa

De stora drömmarna är förvisso att komma ut i Europa och spela. Men de närmaste åren räknar Amel med att fightas med Fredrik Olsson om en plats i A-laget.

– Det är bra med konkurrens. Och Amel har rätt inställning till sitt jobb mellan stolparna. Så det är med all rätt han inte vill bli kallad för andremålvakt. En sådan utser vi inte förrän den 16 april, timmarna innan avspark, säger en hemlighetsfull, Håkan Håkansson.

Under de första dagarna på träningscampen i La Manga har Amel också hunnit skaffa en hel del rutin. Ensam som målvakt har han verkligen fått känna på Håkanssons krav.

Nu klarade Amel examensprovet mot norska Tromsdalen med ett VG. Och fortsätter utvecklingen i samma takt resten av veckan. Då kan det mycket väl bli MVG efter fredagsmatchen. Och då får Fredrik Olsson fullt upp med att försvara sin position.

Klart är att, Amel Hrnjic är på jakt efter debutmatch i Superettan.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons