Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mjällbys segerrad intakt

LA MANGA Det var ytterst nära att, Amel Hrnjic fick hålla nollan i Mjällbys första träningsmatch på La Manga. Men med mindre än en kvart kvar kom det där retfulla målet som alla målvakter hatar att släppa in.
Men egentligen gjorde det inte så mycket. Amel , svarade för en mycket stabil insats i segermatchen, 2-1 (2-0) mot norska division I-laget, Tromsdalen.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2001

Ordinarie kepper, Fredrik Olsson är fortfarande kvar på sjuklistan. Så det var bara för Amel att hoppa in i hetluften direkt. Och det gjorde han på ett strålande sätt.

– En fullt godkänd insats, säger målvaktstränaren, Håkan Håkansson.

Annons

Men det var inte bara, Amel som visade att Mjällby AIF ligger väl framme inför den stundande Superettanpremiären.

Mål på fast situation - igen

Ett inledande stenhårt tempo från norrmännens sida var inget som störde Mjällbyspelarna. De hängde med i alla snabba förflyttningar vilket irriterade Tromsdalsspelarna. Domaren, Mattias Fällström tvingades vifta med det gula kortet vid ett flertal tillfällen.

– De var väldigt aggresiva ett tag. Och det blev ju tätt spel i den tuffa motvinden, säger Hasse Larsson, tränare i Mjällby.

Nu klarade Mjällbyspelarna motvinden på ett alldeles förträffligt sätt. Och med tjugo minuter spelade kom dagens första måljubel.

Hörna nummer tre, slagen av Torbjörn Nilsson nickskarvades av Linus Isberg till Simon Sjöfors, som i duell med Tromsdalsförsvaret nådde högst. Så var det 1-0.

– Det där med fasta situationer klarar vi bra, säger Hasse Larsson med ett leende på läpparna.

Tröjdragning, straff och 2-0

Tjugo minuter senare var det dags för nästa måljubel. Den här gången efter en straff. Marcus Ringberg blev fasthållen i straffområdet och ”blåsningen” var inget att snacka om.

– En klar tröjdragning. Såna tilltag skall vi vara extra uppmärksamma på i år. Och i det här fallet var det ingen tvekan, säger domare, Fällström.

Annons

Håkan Bengtsson lade upp bollen på straffpunkten. Tar en kort sats och slår bollen lugnt och behärskat till vänster om den norske målvakten, Tommy Bertheimsson.

Därefter var det Mjällbys match helt och hållet. Och i sanningens namn borde ett och annat Mjällbymål till sett dagens ljus. Chanser fattades absolut inte.

– Stämmer, vi borde punkterat det här tidigare. Men vi vinner ju och det räcker, säger Mjällbytränaren.

Bakåt var det näst intill lugna gatan. Amel Hrnjic, debutanten, i Mjällbymålet, hade en bra eftermiddag på ”jobbet”.

Sjutton premiäringripande

Chanserna var lätt räknade och Amels direkta ingripande stannade vid sjutton stycken. Ett tryggt försvar i form av Håkan Bengtsson, Patrik Rosengren, Thomas Westergren och Pontus Andersson såg till att den ”nya” målvakten fick en behagloig fotbollseftermiddag.

Andra halvlek gick också något i lugnets tecken. Norrmännen försökte i sporadiska anfall att få hål på Mjällbyförsvaret och Amel. Men oftast fastnade de i det täta försvaret.

Det var bara en gång som Mjällbyförsvaret tappade koncentrationen för ett ögonblick. Det räckte för att Vegard Berge Johansen skulle få träff med pannan.

– Vi slappnade av och det räcker för att motståndarna skall vakna, med mål som följd, säger Hasse Larsson.

Nåja, nu var det ingen fara för Mjällbys seger. De var alldeles för överlägsna och hade full kontroll på matchen. Roligast att se, Amel Hrnjic i målet, hela backlinjen och pigga ben hos Linus Isberg och Simon Sjöfors.

Peter Hiir-Salakka - som fick hoppa in för skadade, Mattias Andersson - imponerade också.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons