Mörrum poänglöst mot Troja

MÖRRUM Mörrums hockey har i de tre Allsvenska matcherna slagit Troja med uddamål.
Men I går bröts sviten. Början till trendbrottet kom redan i första perioden när Mörrum fick spela powerplayspel (5 mot 3) i närmare en och en hav minut, utan att göra mål.
Det tände Smålänningarna som till stod som segrare - naturligtvis med uddamålet - 5-6. Ett gångbart resultat för Mörrum
Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Men innan de, för Mörrum, ödesdigra utvisningarna!

Det hade inte gått mer än 1.53 när speakern förkunnade 1-0, målskytt, Christian Magnusson, assist, Niklas Ewertsson.

Och då spelade Mörrum bra - riktigt bra.

> Ödesdigert powerplayspel

De visade självförtroende och fick Trojaspelarna frustrerade vilket innebar två snabba besök i utvisningsbåset. Mörrum fick vittring på ytterligare mål och borde - om inte punkterat matchen så i alla fall skapat goda förutsättningar.

Men, nej... De två utvisningarna - med tjugofyra sekunders mellanrum - blev istället en ren frustration för Mörrum.

– Det var vid det tillfället vi lyfte i matchen. Innan var det för dåligt och jag trodde Mörrum skulle förbli det spöke de tidigare varit för oss under den allsvenska serien, säger Sune Bergman, luttrad tränare för Troja/Ljungby.

Nu saknades det inte chanser under utvisningsperioden. Det sköts i både tid och otid. Men inte värre än att gästernas målvakt, Andreas Andersson relativt enkelt kunde plocka åt sig pucken.

Efter kanonaden från hemmaspelarna var Andersson igång och han hade god hjälp av backarna som jobbade för sin målvakt.

Kvitteringen till 1-1 mitt i perioden och ledningsmålet, 1-2 blev också ett kvitto på att det var Trojas tur att få de lätta målen. För Mörrum var bra med under de första tjugo.

– Vi gjorde en bra första period. Därför kändes det mycket tungt att de hade ledningen med 2-1, säger Mörrums coach. Lasse Lindgren.

Och tyngre skulle det bli. Med en man mindre på isen gör Troja 1-3 och innan perioden var slut hade dagens ”otursgubbe”, Mörrums målvakt, Johan Burman fått plocka ytterligare två målpuckar ur nätet.

> Mörrum på banan igen

Nu snyggade, Christian Magnusson till siffrorna innan tredje perioden startade (4-5) och det kändes som Mörrum var med på banan igen.

Svanhalls reducering till 4-5 gav också viss nerv tillbaka i den viktiga fighten. Men det var Trojas match. På Mörrums enda utvisning i tredje perioden gör de segermålet.

Mikko Tamminens utvisning blev dyr. Det kvittade att Jens Svensson svarade för ytterligare en reducering och att Jonas Burman lämnade mörrumskassen med dryga halvminuten kvar av matchen.

Jens Svenssons puck utanför öppet mål blev också bara till en sista chans. Det var inte Mörrums kväll helt enkelt och fram för allt var det inte målvakten, Jonas Burmans och försvarets kväll.

> Svagt försvarsspel

Två kanske tre av Trojas mål så billiga ut. Och det var inte bara keeper, Burmans fel. Vid minst två av de tre tillfällena skulle Mörrums backar rensat undan. Det gjorde de inte - svagt.

– Vi har ju skador på backsidan och får slita hårt med det folk vi har. Men visst, femmorna blev ”långa” ibland vilket ställde till det bakåt. Spelet framåt är inte mycket att klaga över. Fem mål på Troja det borde räcka till poäng, säger Lindgren och ger kollegan Sune Bergman en vänskaplig klapp på axeln.

Nu blev det inga poäng och Mörrum ligger - som de har gjort alltför länge - sist i serien.

– Vi tittar inte så mycket på tabellen. Det är tolv matcher kvar och vi har match redan på onsdag. Då.., säger Lindgren som är näst intill säker på att Mörrum skall ha minst två lag under sig efter de tolv matcherna.

Och visst, fortsätter Jesper Adgård, Johan Björnfot, Mikko Tamminen, med benägen hjälp av övriga i laget. Då kan det bli poängpremiär redan på onsdag.

Kvaliteterna framåt finns, det gäller bara att spelet bakåt fungerar lika bra.