Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nilsson bästa amatör

Bästa amatör, tredje bästa svenska och en delad sjundeplats totalt.
Emma Nilsson hade inte mycket att klaga på efter tredje och sista dagens spel i Sölvesborgs Ladies Open.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2013
Mot flaggan. Emma Nilsson, Sölvesborgs GK, avslutade tredje dagens spel i Sölvesborgs Ladies Open med att gå ett över banans par.
Mot flaggan. Emma Nilsson, Sölvesborgs GK, avslutade tredje dagens spel i Sölvesborgs Ladies Open med att gå ett över banans par.Foto: Bo Åkesson
Hemmafavorit. Många följde Emma Nilssons väg mot 18:e green.
Hemmafavorit. Många följde Emma Nilssons väg mot 18:e green.Foto: Bo Åkesson

– Jag är jättenöjd. Jag har två femteplatser på den här touren som bästa resultat sedan tidigare, men det känns som om konkurrensen är hårdare i år.

Efter första dagens spel var Nilsson i delad ledning, hon rasade till nionde plats dag två men spottade med en 73-runda (ett över par) upp sig två placeringar under sista dagen.

Annons

Och nästan alla ville se 19-åringen från Sölvesborgs GK spela.

– Stödet har varit fantastiskt. I dag var det nästan inget folk som följde ledarbollen utan alla hängde på mig, ler hon.

Inte nervöst då?

– Nej, bara inspirerande. Man vill ju verkligen spela bra.

Nilsson gick de avslutande nio hålen på ett under par efter tre birdies och två bogeys. Efteråt hyllade hon hemmabanan.

– Riktigt bra. Fantastiska greener.

Hon var inte ensam om att tycka så.

– Vi har haft 20-talet Europatourspelare här och deltagare från 18 länder från hela världen. Feedbacken från spelarna har varit enorm, inte ett ont ord, säger klubbchefen Kristian Olsson.

Sölvesborg Ladies Open är den största tävlingen på blekingsk mark på många, många år. Och klubben blickar redan fram mot nästa år.

– Vi vill försöka gör den lite större, locka lite bättre spelare, säger golfprofilen Fanny Sunesson som haft mer än ett finger med i upplägget kring tävlingen.

Annons

Bättre spelare betyder mer prispengar. I år låg prissumman på 30 000 euro (ca 255 000 kronor) varav lite drygt 40 000 kronor gick till slutsegraren Heather Macray, Skottland, som säkrade förstaplatsen efter särspel mot Chloe Leurquin, Belgien, och Kym Larratt, England.

Totalt hade Macray 214 slag, fyra bättre än sjundeplacerande Emma Nilsson. Några prispengar blev det dock inte till Sölvesborgstjejen, allt på grund av amatörstatusen.

– Det finns fördelar med att spela som amatör, bland annat om tänker på landslaget. Men jag får se hur jag gör nästa år.

I början av juli spelas EM och Nilsson hoppas kunna ta en plats där.

– Jag blev uttagen i landslaget i vintras och att få spela EM är ett mål.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons