Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny Asien-resa för Åkerström

Den 3 mars blev Fabian Åkerström svensk mästare i bordtennis när han på hemmaplan i Karlskrona Idrottshall besegrade Jens Lundquist.
Sedan dess har han knappast haft en lugn stund. Först avslutades den svenska ligan, sedan väntade World Team Cup i Kina, sedan uppladdning och VM-spel i Paris och om två veckor bär det av till Asien igen.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2013
FULLT UPP. Ända sedan Fabian Åkerström säkrade SM-titeln i början av mars har han haft ett hektiskt pingisliv med nyligen avslutade VM-tävlingarna som klimax. I början på juni väntar en ny resa till Asien och till hösten ligaspel med nykomlingen Rekord från Helsingborg.
FULLT UPP. Ända sedan Fabian Åkerström säkrade SM-titeln i början av mars har han haft ett hektiskt pingisliv med nyligen avslutade VM-tävlingarna som klimax. I början på juni väntar en ny resa till Asien och till hösten ligaspel med nykomlingen Rekord från Helsingborg.Foto: Thomas Persson

Just nu vilar Fabian Åkerström upp i föräldrarhemmet i Lyckeby, men snart väntar alltså en ny resa till Asien. Det handlar om en tvåveckors-turné med tävlingar i Kina och Japan.

– Det är där det bästa motståndet finns så det ska bli roligt att komma dit igen.

Annons

Direkt efter SM-tävlingarna i Karlskrona slutspelades den svenska pingisligan. Åkerströms Frej Växjö missade slutspelet på sämre matchskillnad än Falkenberg.

– Vi förlorade några jämna matcher och det kändes ganska tungt.

Ännu tyngre var kanske beskedet som kom efteråt. Frej Växjö la ner sin elitsatsning och kommer inte att ha något lag i pingisligan nästa säsong.

– Sponsorerna hade inte råd längre.

Den svenske mästaren behövde dock inte vänta speciellt länge på att få en ny klubbadress. Fabian Åkerström spelar nästa säsong för nykomlingen BTK Rekord från Helsingborg och med dit följer även Andreas Törnkvist och Henrik Johansson från Växjö.

– I Rekord finns redan Simon Arvidsson. Vi kommer att få ett riktigt starkt lag, tippar Åkerström.

Under VM i Paris kom Fabian Åkerström inte längre än till första omgången i huvudturneringen i såväl singel som dubbel.

Förlusten i singel är inte mycket att diskutera. Zhang Jike slog Åkerström med 4–0 och slog sedan alla andra han mötte också. Kinesen försvarade därmed sitt VM-guld.

– Ja, han var riktigt bra, men jag hade faktiskt en setboll i tredje set, berättar Åkerström.

Innan Åkerström tog plats i huvudturneringen hade han vunnit såväl en kvalgrupp som två kvalmatcher. Tuffast var det mot Jakab från Ungern i den avgörande kvalomgången.

Annons

– Han var högre rankad än vad jag var och jag låg under med 0–2 i set och 1–5 i tredje innan jag lyckades vända och vann med 4–3.

Herrsingeltävlingen dominerades stort av Kina och frågan är när det återigen ska gå att riva den kinesiska pingismuren.

– Det kommer att gå. Bland annat finns det några riktigt bra japaner, tippar Åkerström.

Den 9 juni åker Åkerström och det svenska landslaget till Asien igen. Den 12–16 juni avgörs China Open i Changchun och den 19–23 juni spelas Japan Open i Yokohama.

– Och väl hemkommen därifrån är det dags att fixa flytten till Helsingborg, avslutar Fabian Åkerström.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons