Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt topplopp i Budkaveln

RONNEBY Det blev till slut en riktig thriller när Brunnskavlen avgjordes i Brunnsskogen. I de olika klasserna var 203 lag anmälda. På lördagen på kortdistans fanns det cirka 600 tävlande.
Det var i H 21E det blev en spurtuppgörelse mellan danska laget Farum-Tisvife och Skogsfalken från Svängsta. Jonas Pilblad gjorde ett otroligt lopp, han gick ut över sju minuter efter Pan-Kristianstads Johan Modig. Den sistnämnde klappade ihop fullständigt medan Mads Ingvardsen, Farum-Tisvilde kunde hålla undan men endast med fem sekunders marginal.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2001

Det var en nöjd Pilblad när han kom i mål, han hade ju fört fram sitt lag till andra plats.

- Det gick bra i dag också och formen är god. Sista slingan var inte så svår utan nu kunde Mads hålla undan. Jag tycker vi gjorde en bra kavle och själv är jag mycket nöjd med min insats. Det flyter på bra nu.

Annons

- Daniel Nilsson sprang mycket bra på första sträckan medan däremot Ulf Ljungstrand inte fick till det på andra. Per Andreasson gjorde också ett bra lopp, säger Jonas Pilblad..

När Henrik Modig växlade över till brodern Johan Modig trodde alla på seger för Pan-Kristianstad. Men Johan strulade till det och laget fick nöja sig med tredje plats.

I det segrande laget sprang Thomas Jensen, Jacob Grenegård, Jacob Ödum och Mads Ingvardsen. Tiden var 175,45 medan Skogsfalken hade 175,50. Pan hade som tredjelag 179,13. Nybros Håkan Pettersson gjorde en mycket bra sista sträcka och förde upp sitt lag till fjärde plats.

> Orion ledde

Orion hade ett lag som faktiskt ledde efter två sträckor. Peter Svedin växlade över till Patric Nilsson och Patric behöll ledningen och han lämnade över till Martin Johansson som tappade, på sista sträckan sprang Johan Myre?n. Orion var näst bästa blekingelag med en nionde plats. Skogsfalken 2 kom på 11:e och Vilse lag 2 på 13:e plats.

Skogsfalken tog även medalj i D 21E genom en tredjeplats. Lina Persson gick mycket bra på första och skickade ut Anna Olsson i ledning och det var nu sekundstrid inför sista sträckan då Skogsfalken skickade ut Lina Persson.

- Vi får vara nöjda, det var inte lätt för mig att hänga på de duktiga äldre damerna. Dom sprang ifrån mig helt enkelt, att jag varit sjuk i vinter inverkar självklart på att jag inte kan vara på topp.

Det är bara att komma igen framöver när det drar ihop sig individuellt och i kavla, säger Lina.’

> Näst bästa

Orions damer liksom herrar var ju på träningsläger men Orion var dock näst bästa blekingelag med en sjunde plats. Dacke kom på 12:e och Vittus på 16:e plats.

Annons

Segrade gjorde Eksjö med tiden 121,32 medan tvåan Viljan hade 121,47, sekundstrid bland damerna också. Skogsfalken hade 124,41.

I H 135 kom Vilse 87, på andra plats och Orion på tredje. Vilse var knappt minuten efter segrande laget Viljan.

I D 135 blev det dubbelt Blekinge i topp, Skogsfalken vann före Vilse 87.

I HD 12 kom Orion tvåa och Vilse 87 fyra.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons