En oerhört händelserik match på Strandvallen slutade 2–2.
Mjällby har därmed aldrig förlorat hemma mot Malmö sedan återkomsten till allsvenskan.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2013

(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.bltsydostran.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Craig Henderson gav Mjällby ledningen efter en magnifik framspelning av Kristian Haynes. Det var andra raka matchen som nya zeeländaren höll sig framme i målprotokollet.

Malmö kvitterade genom Simon Kroon och lika kvickt var Marcus Ekenberg framme i en tilltrasslad situation och gjorde 2–1.

Puh. Det var snabba ryck på Strandvallen.

Mjällby såg ut att gå mot segern, men en Malmöstraff, säkert inprickad av Magnus Eriksson, utjämnade ställningen. Straffsituationen var en diskutabel sådan. Å andra sidan kunde skåningarna ha fått straff två gånger om i den inledande halvleken.

– Ser vi till vårt spel gör vi det bra i långa stunder, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson.

Inhopparen Daniel Nicklasson blev utvisad efter två gula kort i slutet av den andra halvleken.