Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Obi Wan klarade drömgränsen

Det blev inget världsrekord, men väl ett tangerat banrekord.
Danske sjuåringen Obi Wan löpte 1.09,9 på milebanan i Tingsryd och vann kvällens högst doterade lopp.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2013
Rekordhäst. Obi Wan spräckte 1.10-gränsen och vann världsrekordförsöket tillsammans med Jörgen Sjunnesson.
Rekordhäst. Obi Wan spräckte 1.10-gränsen och vann världsrekordförsöket tillsammans med Jörgen Sjunnesson.Foto: Magnus Strömsten/ALN

– Det är lätt att ta stora ord i sin mun efter en sådan här seger men jag måste säga att hästen är fantastisk, säger kusken Jörgen Sjunnesson som fortsätter att håva in stora segrar tillsammans med Flemming Jensens springare.

Ekipaget kunde inte svara ut den snabbstartande italienskan Linda Di Casei utan fick istället nöja sig med en resa i rygg på ledare. Luckan uppenbarade sig på upploppet och en synnerligen tapper Capello Bob, som travat i dödspositionen under hela loppet, fick ge sig strax innan mållinjen.

Annons

Flertalet fina hästar visade upp sig under TingsrydTravets stora dag, eller snarare kväll. Italienska tränaren och körsvennen Alessandro Gocciadoro startar gärna i såväl Danmark som Sverige då travsporten blöder i hemlandet. Priscillia Spin ser ut att bli en reklamhäst modell större. Det fyraåriga stoet susade till ledningen och var därefter överlägsen. Att springa 1.11,9/1609 meter när det inte ens finns 300 000 kronor på kontot är imponerande. Fortsättning lär definitivt följa.

Andra glädjeämnen? Tingrydstränaren Håkan Danielsson tog en tränardubbel när såväl Buick Brodde som Devs D.Day vann de båda inledande loppen. Detta dessutom till glada odds för hemmasupportrarna.

Hur gick det med publiktillströmningen? Nja, här var det inte tal om några rekordsiffror. Smålänningar och blekingar har en del att bevisa om de vill ha V75 på milebanan i framtiden.

Jerry Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons