Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Överlägsen seger för Karlshamn

De låg i ledning inför finalen och fortsatte med klockrena nollor i sista omgången.
Inget kunde hota Karlshamns RK när de vann division 3-hoppningen för häst i överlägsen stil.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2013
Vinnarlaget. Karlshamns lag 2 vann både finalen och hela division 3.
Vinnarlaget. Karlshamns lag 2 vann både finalen och hela division 3.Foto: Linnéa Svensson

Karlshamns lag 2 med Madelené Ternström, Rebecka Augustinsson, Tina Björkman, Hanna Svensson och lagledare Camilla Danewid Andersson bärgade seriesegern på totalt 40 poäng.

– Vi hade ju kommit etta och tvåa de andra omgångarna, så visst siktade vi på att vinna, säger Madelené Ternström som var först ut i laget.

Annons

När sista lagryttaren passerade mållinjen på Sölvesborgs stora gräsbana var KnRK enda laget med noll fel i protokollet och tog en säker seger. Sporren lag 1 låg tvåa inför finalen. Med en andraplats i sista omgången säkrade Sandra Elofsson, Ulrika Alm, Johanna Håkansson och Mattis Jönsson med lagledare Elisabeth Jacobsson sin totala silverplats med 30,5 poäng. Karlshamn lag 2 med Sara Svensson, Hanna Melander, Jenna Svensson och Tina Henriksson tog tredjeplatsen både i finalen och totalt.

När division 3-vinnarna hade korats och ridit ärevarv tog de högre klasserna vid och totalt gjordes drygt 300 starter på banorna ritade av Björn Jacobsson. Högsta Blekingesegern togs av Mörrums Ida Gustavsson och Corint i 1,20. Ida tycker inte att banan innehöll några specifika svårigheter och i omhoppningen var det bara en sak som gällde.

– Snabbast vinner, säger Gustavsson om den raka strategin.

Segern gjorde att Ida stärkte chanserna inför sommarens stora mål.

– Vi är anmälda till Tour of Amateurs i Falsterbo dit 60 ekipage kvalar in. Just nu ligger vi bland de tio bästa på rankingen och tanken är förstås att nå ända fram.

Tvåa i de tre 1,20-klasserna blev ORK:s Maria Fieber, SRK:s Mye Senekovic och KLRK:s Malin Sandström. Emelie Blom, YRF, med Kinston och Maria Fieber med Zemla Killans vann varsin 1,10. Li Frantz Nilsson, KnRK, red hem en handfull topp 5-placeringar upp till 1,20. Bland annat knep hon andra-, tredje- och femteplatsen i den regionala 1,10.

Madeleine von Koch
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons