Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Platt fall för Mörrum mot Tranås

MÖRRUM Matchen mellan Mörrums Hockey och Tranås i Allsvenskan blev en dålig tillställning och då framförallt från hemmalagets sida.
Matchen i Södra Hallen slutade 1-4 efter periodsiffrorna 0-1, 0-2, 1-1. Trots att Mörrum vann skottstatistiken både i första som andra perioden lyckades inte laget tillverka något mål, det var alltså framåt spelet inte stämde. Tranås målvakt storspelade också matchen igenom.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2001

Eftersom även Mölndal förlorade mot Rögle har fortfarande Mörrum chansen att få med sig en poäng när serien startar om. Då fodras dock poäng borta mot Troja på lördag samtidigt som Mölndal tappar poäng i sin match.

Lars Lindgren tränare i Mörrum var besviken på sitt lags insats.

Annons

– Vi missar straff och ger bort pucken i egen zon när Tranås gör sitt första mål. Sedan får vi jaga och i stället för att lugnt spela upp pucken jagade vi målchanser. Killarna blev helt enkelt frusterade.

– Vi måste kunna sätta puckarna i mål, vi var alldeles för tama. Vi måste spela smart och kallt, nu hade vi svårt att få till det. Vi hade ju annars gjort två bra matcher mot Rögle och Bofors, säger Lasse som också berömde Tranås målvakt.

> Skön seger

Hans Ljunggren i Tranås tränare tyckte det var skönt att vinna efter att hans lag senast gjorde ett bottennapp hemma mot Kumla.

– Vi kom överens om att priotera att spela ett enkelt spel. Jag tyckte att spelet böljade fram och åter. Nu kunde vi i hela matchen spela med tre femmor då samtliga skötte sig bra.

– Vi hade verkligen bra koncentration och lagspelet var bättre än på länge. Mörrum är tungt att möta och hade dom i slutet av andra perioden reducerat när dom hade friläge kunde matchen ha slutat hur som helst.

> Straffmiss

I första perioden hade Tranås en puck i Ola Nilssons högra stolpe efter fem minuter. Minuten efter blev hemmalagets back Patrik Lidfors nerdragen i friläge med straff som följd, Patrik ”Putte” Eriksson kunde dock inte överlista Tranås storspelande målvakt Emanuelsson Fredriksson.

Periodens enda mål svarade Tranås för efter 16.30.

I inledning av andra perioden hade Joakim Svanhall ett ypperligt läge att kvittera men pucken hamnade utanför målvaktens högra stolpe.

Annons

Mörrum hade ytterligare ett par bra målchanser. Tranås hade en förmåga att trycka ut hemmaspelarna i sarghörnen.

Med ett backhandsskott som inte verkade otagbart blir det så 0-2 genom Johan Lindström, I numerärt överläge för Tranås blir det också 0-3.

> Storspelande målvakt

Efter målet hade Christian Magnusson ett bra läge att reducera men målvakten fortsatte att storspela i Tranås-kassen.

I tredje perioden i numerärt överläge studsade pucken ett flertal gånger på gästernas mållinje och precis när Tranås blivit fulltaligt reducerar Niklas Ewertsson till 1-3, då hade 11.14 spelats av perioden.

Det blev betydligt bättre fart under skridskorna för Mörrum i sista perioden men till någon poäng räckte det inte.

När endast sju sekunder återstod blev det 1-4 i tom kasse, Ola Nilsson hade lämnat målburen.

Mörrum gjorde som sagt ingen bra match, spelmässigt hängde laget bra med vilket också skottstatistiken bevisar. Visst skapar laget många målchanser men det gäller att få in gummitrissan i motståndarmålet.

Ola Nilsson som nu stod kan inte lastas för nederlaget, av backarna var Patrik Lidfors och Simon Skoog bäst, framåt kan samtliga bättre.

Bäst på rinken var Tranås målvakt Emanuel Fredriksson.

Annons

– Vår målvakt gjorde en stor match och vi kan tacka honom för poängen, säger Ljunggren.

> Kanadensaren på läktaren

Kanadensaren George Trakosas räckte enligt tränaren Lars Lindgren och Mörrums-ledningen riktigt till. Efter Bofors-matchen bestämdes att George inte skulle stanna kvar längre. I matchen mot Tranås satt han på läktaren.

– Vi hade trott att George skulle tillföra laget en del, men det gjorde han inte. Han klagade på att han hade svårt att få spelet att stämma i de stora rinkarna. Nu vet jag inte om någon annan svensk klubb vill ha honom eller om han åker hem till Kanada igen.

– Nu hade vi inte sett honom innan men han hade fått goda vitsord från Kanada. George var vältränad och det var en fin kille men vi tyckte inte han räckte till riktigt. Vi jobbar med andra namn nu mer vill jag inte avslöja, säger Lindgren.

## MÖRRUM-TRANÅS 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Målet: 0-1 (16.30) Joachim Leijon ass. Pontus Hellerstedt/Henrik Nilsson.

Utv. Mörrum 2x2+1x10. Tranås 1x2.

Andra perioden

Målen: 0-2 (13.06) Johan Lindström utan ass. 0-3 (17.52) Markus Pettersson ass. Tobias Johansson/Jonas Holmström.

Annons

Utv. Mörrum 1x2. Tranås 1x2.

Tredje perioden

Målen: 1-3 (11.14) Niklas Ewertsson ass. Victor Rönnmark/Mathias Lönkvist. 1-4 (19.53) Henrik Nilsson ass. Pontus Hellerstedt.

Utv. Mörrum 1x2 sammanlagt 4x2+1x10. Tranås 1x2 sammanlagt 3x2

Skott: 34-26 (9-6, 12-7, 13-13)

Matchbetyg: SS

Domare: Jörgen Andersson, Ljungby

Publik: 758

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons