Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

RBK vann prestigemötet

RONNEBY · Efter många långa år blev det åter ett derby i fotbollsfyran mellan Ronneby BK och numera Medison/KSK.
Matchen spelades på Brunnsvallen och helt efter ritningarna blev det vinst för RBK men Medison kämpade emot riktigt bra. Matchen slutade 2-1 (1-1).
Nyheter • Publicerad 13 juni 2001
?Upp med händerna annars skjuter jag.? Pär Ekström har fått Kallinge-keepern Magnus Svensson att lyfta händerna, men avlossar bössan ändå?
?Upp med händerna annars skjuter jag.? Pär Ekström har fått Kallinge-keepern Magnus Svensson att lyfta händerna, men avlossar bössan ändå?Foto: 

– Vi vann rättvist. I andra halvleken kom vi bättre fram på kanterna. Jag har sett Medison ett par gånger och det är inget dåligt lag. Någon underskattning från vår sida var det inget tal om, säger RBK:s tränare Mats Carlsson.

Det är för övrigt över 30 år sedan de två klubbarna drabbade samman i seriespel.

Annons

För att vara en derbymatch var det en ovanligt snäll match.

> Medison/KSK i ledning

Och något högt tempo bjöd de två lagen inte på.

I första halvleken var målchanserna få, RBK ägde mest boll utan att därför nämnvärt oroa målvakten Magnus Svensson i gästernas mål.

Medison tog ledningen genom Fredrik Samuelsson efter ett bra anfall. 1-1 kom i första aktens slutskede.

– Ett väldigt viktigt mål av Ola Otfors, säger RBK:tränaren.

> Raine hoppade in

Efter 30 minuters spel kom evigt unge Raine Jacobsson in på planen för sitt Medison. I andra halvleken fortsatte RBK att äga boll mest och nu förlades spelet mera på kanterna och det luckrade upp gästernas försvar. Segerskytt blev Roger Olsson och då återstod 20 minuter.

Segern var helt i sin ordning, vid två tillfällen fick en Medison-spelare rädda på mållinjen när målvakten var överspelad.

I Ronneby var mittbacken Jimmy Svanberg duktig. Plus också till Ola Otfors och Johan Söderstam. Målvakten i Medison/KSK Magnus Svensson och Martin Jönsson duktiga hos gästerna.

Annons

nisse.goransson@sydostran.se

0455 – 33 46 23

Ronneby-Medison/KSK 2-1 (1-1)

Målen: 0-1 (Fredrik Samuelsson. 1-1 (44) Ola Otfors. 2-1 (70) Roger Olsson.

Domare: Tony Rydén, Karlskrona (bra).

Publik: Cirka 500

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons