Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rosén lånas hel säsong

Samarbetet mellan elitserieklubben Frölunda och allsvenska Karlskrona HK fortsätter även kommande säsong.
KHK lånar in Calle Rosén och lånar ut Julius Bergman.
– Vi har hyrt ut till varandra kan man säga, konstaterar KHK:s sportchef Stefan Bengtzén.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2013
Foto: 

Rosén gjorde sammanlagt 22 matcher för KHK förra säsongen, varav tio i den allsvenska kvalserien. Han blev snabbt en favorit hos tränaren Janne Karlsson.

– I det här har jag enbart gått på Jannes rekommendationer. Han gillar honom extremt mycket, säger Bengtzén.

Annons

Låneavtalet sträcker sig över hela kommande säsong och i upplägget mellan klubbarna ska det mycket till för att Frölunda ska kunna plocka hem honom igen.

– Det är inte tanken och det är ganska så klart uttalat på det sättet. Men som uthyrare sitter man alltid med trumf på hand, förklarar Bengtzén.

Samtidigt förlänger alltså KHK utlåningen av egna backen Julius Bergman som i vintras lämnade hemstaden för spel i Frölundas juniorverksamhet.

Och samarbetet mellan elitserieföreningen och Karlskrona HK kommer att fördjupas ytterligare.

– Om någon vecka kommer det hit folk från Frölunda för att bland annat titta på hur Miro Zalar (fystränaren) jobbar och för ett par veckor sedan var Janne Karlsson och tittade lite närmare på Frölundas verksamhet. Spontant känns Frölunda som en bra samarbetspartner, menar Stefan Bengtzén.

Med Rosén i rullorna har Karlskrona HK sju backar klara. Ytterligare en ska in, liksom en vass center.

– Vi har 21 spelare klara i nuläget och det känns jättebra. Nu ska vi inte få hybris med de sista utan gå varsamt fram. Det viktiga är inte när de blir klara utan vilka som blir klara.

Henrik Flemming
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons