– Vi har en bra mix. Det är därför vi år efter år håller oss på en bra nivå, säger Pernilla Rydell.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2013
Tigersprång. 49-åriga Pernilla Rydell är still going strong i Ramdala. Mot Emmaboda gjorde hon sin 508.e match för klubben.Foto: Thomas Persson
Kvick. Maja Rydell sysselsatte Emmabodas försvar under hela matchen.
Kvick. Maja Rydell sysselsatte Emmabodas försvar under hela matchen.Foto: Thomas Persson
Sjukt. Ikonen Pernilla Lindberg kunde inte vara med i matchen. Det blev solstolen istället.Foto: Thomas Persson
Studeras. Hur ser försvarsspelet ut i Ramdala?
Studeras. Hur ser försvarsspelet ut i Ramdala?Foto: Thomas Persson
Hat trick. Maja Rydell i mitten har precis reducerat till 2?3. Det skulle komma fler mål.Foto: Thomas Persson

Mot Emmaboda gjorde 49-åringen sin 508:e seriematch för Ramdala. Med andra ord har hon blivit "Stor tjej" två gånger om (250 matcher). Ett troligt rekord i fotbollsblekinge.

– För några år sedan gick jag igenom alla mina matcher i arkivet. Det här är min 35:e säsong i Ramdala.

– Jag började med att stå i mål 1979 för att sedan vara utespelare. För två år sedan valde jag att stå i mål igen när vi hade lite målvaktsbekymmer.

Mot Emmaboda var det för övrigt ett ungt Ramdala som ställdes på planen. Frånvaro fanns på rutinerade Pernilla Lindberg och Anette Pettersson. Lägg där till att Lisa Janson har valt att ta time out från fotbollen.

Men trots ett tungt underläge med 1–3 en bit i den andra halvleken gav sig aldrig hemmalaget.

En annan Rydell klev fram och vände på tillställningen – Maja.

Forwarden hade några lyckosamma minuter med att stänka dit ett hat trick fram till 4–3.

– Efter en dålig första halvlek blev det klart bättre i den andra. Det var inga glada miner under halvtidsvilan, säger Maja Rydell.

Maja Rydell var ständigt ett hot mot Emmabodas försvar. Redan i början av matchen ordnade hon fram en straff som kompisen Sanna Ivarsson förvaltade på bästa sätt fram till 1–1.

Maja Rydell show med tre fullträffar gjorde att hemmapubliken andades tre poäng.

Men säg den glädje som vara för evigt. Emmaboda lyckades få in kvitteringsbollen bakom Pernilla Rydell med några minuter kvar att spela, 4–4.

– Nicken var välplacerad. Jag hann inte dit, pustar Pernilla Rydell efter matchen.

Ramdala har skrapat ihop fyra poäng efter tre omgångar.

– Det kommer bli en tuff serie. Men vi känner att vi är bra med så här långt, avslutar målmaskinen Maja Rydell.

Ramdala-Emmaboda 4-4 (1–2)

Målen: 0–1 (6) Moa Berglund, 1–1 (14) Sanna Ivarsson, 1–2 (27) Frida Andersson, 1–3 (51) Frida Andersson, 2–3 (59) Maja Rydell, 3–3 (68) Maja Rydell, 4–3 (78) Maja Rydell, 4–4 (85) Frida Andersson.

Domare: Ola Samuelsson, Karlskrona.

Publik: 35

Ramdalas startelva: Pernilla Rydell - Anna Strand, Josefin Harrysson, Sanna Ivarsson, Malin Nilsson, Marie Andersson, Erica Andersson, Sofie Hagström, Ellen Johansson, Maja Rydell, Emma Andersson.