Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skyttekung och fast jobb

RONNEBY Tre man har så här långt inom Blekinge-fotbollen svarat för tvåsiffrigt. Samtliga tre spelar i division V västra.
Toppar skytteligorna i division IV och de två division V-serierna gör Mika Jeppsson, Hörviken med 11 mål.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2001
Glad som en fågel är ?Jev? Binakaj. I går fick han nämligen fast anställning på Swebus. Hans utgångspunkt med bussarna är Ronneby Resecentrum.
Glad som en fågel är ?Jev? Binakaj. I går fick han nämligen fast anställning på Swebus. Hans utgångspunkt med bussarna är Ronneby Resecentrum.Foto: Nisse Göransson

Tätt efter följer sedan klubbkompisen Dennis Andersson och Mikael Karlsson, Halasjö med vars 10 mål.

I den högsta serien alltså division IV har Saxemaras Xhvedet Binakaj gått upp i topp med åtta ”strutar”, Xhvedet skuggas av Mikael Brorsson, Jämshög som gjort sju. Sedan följer Mattias Andersson, Mjällby, Tommy Lindqvist, Saxemara, Ola Otfors, Ronneby och Pär Ekström också Ronneby med sex.

Annons

I division V östra toppas skytteligan av de två lagkamraterna från Sillhövda Roger Kjellsson och Henrik ”Skorpan” Svensson med åtta mål. Henrik Bovbjerg, KAIF skuggar med sju.

Vad det gäller fyrans skyttekung Xhvedet Binakaj har både han själv som laget kommit igång på skarpen. Efter en trög start har tippade topplaget börjat marschen mot toppen.

När Sydöstran träffade Saxemara-spelaren hade han strax innan fått reda på att han fått anställning som bussförare på Swebus så det var en lycklig yngling.

## Vad säger då Xhvedet ”Jev” Binakaj själv om sitt och lagets insats så här långt?

- Vi började segt, stor orsak var att vi hade många duktiga spelare skadade, men de är nu på gång. Visserligen föll vi sist mot Asarum med 2-3, en match som vi mycket väl kunnat vinna. Det är bara att komma igen och förhopningsvis ska vi arbeta oss upp bland de direkta topplagen, säger ”Jev”.

”Jev” kommer ursprungligen från Kosovo och året var 1993.

- Jag har spelat fotboll i Saxemara sedan dess, i division II mot IFK Malmö på Gamla IP gjorde jag A-lagsdebut och det var ett ögonblick jag inte glömmer. Jag trivs bra i SIF och nu när det i de senaste matcherna tycks ha lossnat med målskyttet känns det bättre.

> Var är han då för spelartyp?

- Jag har provats som offensiv mittfältare men är nog bäst i anfallet, djupledsbollar passar mig bäst. Men det händer också att jag står i vägen för bollbanan och nickar in bollen.

Det ska bli intressant att följa ”Jevs” och SIF:arnas framfart framöver. Vad det gäller skytteligan har han ett helt koppel efter sig som jagar.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons