Sölvesborg föll på mållinjen

SÖLVESBORG Sorry Sölvesborgs Stinges!
Det blir division III nästa säsong. Ett ynka mål betydde att Sölvesborgs Ishockeyklubb kom tvåa i serien. Trots vinst hemma mot Skillingaryd med 5-2 räckte det alltså inte. Diö slog Virserum med 6-0.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2001

Periodsiffrorna i Sölveshov blev 2-1, 1-1, 2-0. Nog måste det kännas grymt för de tappert kämpande SIK:arna.

Kvalspelet har bestått av tre grupper. De två bästa ettorna är klara för division II även nästa säsong.

- Skulle det eventuellt bli tre lag som går upp i tvåan kan jag inte tänka mig utan att det då blir det tredje laget som vann sin grupp. Så ser jag det i alla fall.

- Synd i så fall att vi inte lyckades ända fram, det känns grymt att bara förlora en match och sedan ha samma poäng som Diö som dock kunde vinna gruppen med ett måls marginal. säger avgående tränaren Håkan Ahlin som nu kommer att jobbar enbart inom Blekinge Ishockeyförbund vad det gäller den sportsliga sida.

>”Bra att jag slutar”

- Tiden räcker inte till, man blir splittrad. Både klubben och förbundet kan bli lidande. Det är nog bra för SIK också att jag nu slutar, menade Ahlin som tyckte att hans lag gjort en mycket bra avslutning.

En match i kvalserien var inte Håkan nöjd med och det var mot Virserum hemma trots vinst med 7-2.

Första perioden var spänd från hemmalkillarnas sida, den riktiga skärpan fanns inte. Bröderna Jonasson Stefan och Jimmie såg till att det blev ledning med 2-0. När SIK var en man mera reducerade gästerna.

I inledningen av andra blev det 2-2 innan Roger Hansson åter kunde ge SIK ledningen.

I sista perioden tittade publiken lika mycket på resultattavlan som på matchen. Spänningen var olidlig, det såg ljust ut när Sölvesborg gjorde 4-2 och 5-2. Men lika fort gjorde Diö mål i Virserum.

> Gav allt framåt

I slutet av matchen satsade SIK allt framåt och tog även ut målvakten. Tänk så nära det var 6-2, hade det blivit så hade SIK fortfarande haft division II-status. Lagen hade haft samma poäng och samma målkvot men SIK hade gjort flest mål.

Andreas Olsson i målet var duktig, bra var också Mattias Örkner, Stefan och tvåmålsskytten Jimmie Jonasson. Skillingaryds bäste spelare var målvakten Bobby Hellberg.

## SÖLVESBORG-SKILLINGARYD 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

> Första perioden

Målen: 1-0 (13.17) Stefan Jonasson ass. Mattias Örkner. 2-0 (16.00) Jimmie Jonasson ass. Stefan Persson. 2-1 (16.59) Peter Johansson ass. Kurt-Olof Levin.

Utv. SIK 3x2. Skillingaryd 4x2.

> Andra perioden

Målen: 2-2 (1.06) Mattias Bjelke utan ass. 3-2 (11.11) Roger Hansson ass. Stefan Jonasson/Mattias Örkner.

Utv. SIK 1x2. Skillingaryd 5x2.

> Tredje perioden

Målen: 4-2 (0.32) Jimmie Jonasson . 5-2 (Emil Danielsson ass. Mattias Hedlin/Thomas Ljunggren.

Utv. SIK 2x2 sammanlagt 6x2. Skillingaryd 2x2 sammanlagt 11x2.

Skott: 45-27 ( 20-11, 15-8, 10-8)

Domare: Patrik Johansson, Kristianstad.

Publik: Cirka 150 betalande