Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Spaning på Island

Tio omgångar in på allsvenskan årgång 2013 har Mjällby AIF redan börjat blicka mot 2014.
Under helgen var klubbchefen Jörgen Martinsson, tränaren Anders Torstensson och assisterande tränaren Lars Jacobsson på Island för att leta efter förstärkningar.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2013
SPANING. De bägge Mjällbytränarna Lars Jacobsson, till vänster, och Anders Torstensson var tillsammans med klubbchefen Jörgen Martinsson på Island under helgen för att kolla in spelare inför säsongen 2014.
SPANING. De bägge Mjällbytränarna Lars Jacobsson, till vänster, och Anders Torstensson var tillsammans med klubbchefen Jörgen Martinsson på Island under helgen för att kolla in spelare inför säsongen 2014.Foto: Patrik Söderström

– Vi blickar framåt, säger Anders Torstensson.

Lars Jacobsson har sedan tidigare goda kontakter på Island. När han tränade såväl Öster som Halmstad hittade han förstärkningar på öriket i norra Atlanten.

Annons

– Det är förstås bra att kunna utnyttja Lasses kontakter. Vi såg tre matcher och pratade med agenter.

Det var matcher i den högsta isländska ligan som lockade Mjällbytrions intresse. En liga där det är ganska stor klasskillnad på lagen.

– De bästa lagen håller bra europaklass, men lagen längre ner skulle väl kunna platsa i mitten på superettan, fastslår Anders Torstensson.

Några förstärkningar till den här säsongen var inte Mjällbyledarna ute efter. Det handlade mer om att kartlägga och orientera sig om vad som finns av intresse inför 2014.

– Vi har några intressanta namn med oss hem.

Ännu är det för tidigt för Mjällby att veta exakt vilka typer av spelare som behövs till nästa säsong.

– Om några månader vet vi mer vilka positioner det är vi behöver spelare till och då är det gott att ha en bank med namn att gå tillbaka till.

För Anders Torstensson har det varit en hektisk tid sedan bortamatchen mot Åtvidaberg förra torsdagen. Efter det väntade som sagt Island och Torstensson var tillbaka i Sölvesborg måndag förmiddag.

Redan i går kväll bar det av till Stockholm och Bosön där den högsta tränarkursen håller på att slutföras.

– Efter den här träffen återstår två, men dessa kommer först efter att säsongen är avslutad.

Torstensson är tillbaka i Sölvesborg torsdag kväll och hinner alltså vara med om de sista förberedelserna inför lördagens allsvenska hemmamatch mot Halmstad.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons