Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

SPORTCHEFENS KRÖNIKA

Nu gälledet att
rädda hedern, Karlshamn
Nyheter • Publicerad 19 mars 2001

Det var med en viss oro i blicken som, Karlshamns nya handbollstränare nickade åt mig efter matchen mot Stavsten.

Och jag har full förståelse. Oron för Karlshamns Handbollsförenings framtid i division I är befogad.

Annons

Möjligheterna finns dock fortfarande att rädda Blekinges hanbollsansikte i elitsammanhang. Så måtte Bengt Pettersson &Co slippa ta fram plan två, den som gäller för ett förlorat kval och - hemska tanke - degraderng till division II.

Men det krävs banne mig att både spelare och ledare analyserar var de håller på med. Det håller inte att ena parten drar åt ett håll och en annan i motsatt riktning.

Det återstår förvisso tre matcher att spela i den fortsättningsserie som Karlshamn hör hemma i. Men efter Karlshamns uppträdande i går verkar det som serien nyss är påbörjad.

Toppar byts snabbt mot djupa dalar, som blir korta toppar igen, för att - som i går - slutligen bli en enda djup dal.

Ett sånt spel i ett serieravslut där en elitplats står på spel är inte normalt. Det är något i Karlshamns HF som inte stämmer just nu.

Ingen erkänner naturligtvis på direkt fråga. Dragan Mihailovic, tränaren, tittade oförstående på mig och undrade vad jag menade. I nästa sekund säger han sig inte orka snacka om det som hände under gårdagens match.

På något konstigt sätt tycker jag mig känna att något inte riktigt stämmer överens i gänget. Avståndet mellan spelare och ledare verkar långt. De som borde haft huvudrollen sitter på bänken. Ungtupparna är inne i situationer som de inte är män att klara av - ännu.

Att de rutinerade sedan inte klarar situationen när de väl kommer i spel, är en sak. De borde nog rannsaka sig tillsammans med ledarna. Men det är inte tid för det nu. Närmast handlar det om att rädda blekinges handbollsheder. Och i det jobbet har Karlshamns HF ett mycket stort ansvar.

Så se till att ta det ansvaret!

Förhoppningsvis har jag fel i mina funderingar. Men bara känslan av att det inte är raka rör mellan spelare och ledning borde rendera ett ”klargörandemöte” mellan alla inblandade parter.

Annons

Blekingehandbollen har inte råd att förlora ännu ett elitlag. Därför måste Karlshamns ledning se till att de sista tre matcherna spelas under gemensamhetsflagg. Och då skall det vara under äkta ”flagg” inga ”locket-på-arrangemang” för den falska fridens skull.

Den sortens spel för galleriet håller inte i några sammanhang. Var ärliga, inte minst mot er själva, sanningen hinner ändå i kapp - förr eller senare.

-----------------

Att säga sanningen verkar dock inte vara populärt i delar av Karlskrona Innebandyklubbs styrelse. De är mer för att tysta ner och därmed ifrågasätta demokratiska rättigheter som yttrandefrihet.

Saken är den att innebandyklubbens ordförande, Kenny Midenhag hade synpunkter på att Rolf Trulsson, i ”arbetsgruppen för tränare- och nyförvärv” hade uttalat sig i fredagens Sydöstran om ett eventuellt nyförvärv.

Inte bra tyckte, Midenhag. Enligt honom hade styrelsen bestämt att en man, sportchefen i klubben, skall uttala sig i dylika frågor. Trulsson skulle med andra ord vara tyst.

Det ser jag som ett allvarligt ställningstagande i en - i övrigt - demokratisk förening. Inte minst för att den påstådda överenskommelsen om ”enmansuttalanden” är en omöjlighet i yttrandefrihetens land, Sverige.

För det var väl inte så enkelt som att fel person uttalade sig till fel tidning?

-----------------

Fel antal mål blev det tyvärr för Sölvesborg Ishockey klubb som därmed inte klarade kontrakt i tvåan. Vi lider med er i SIK.

Rätt antal mål blev det däremot i Djurgårdens match. Förresten var det någon som tvivlade?

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons