Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sportchefens krönika

Allsvenskan har blivit Allsvenska fortsättningsserien och det är nu det gäller. Det är nu Mörrum skall plocka trepoängare och visa att de har rätt serietillhörighet. Så har resonemanget gått. Och..?
Nyheter • Publicerad 22 januari 2001

Två matcher har spelats och Mörrum har fortfarande noll poäng. Närmast i tabellen är Arboga och Mölndal på fyra, med bonuspoäng och hela köret. Så visst, det är nu det gäller.

För min del gällde det redan innan Mölndal och Arboga plockat till sig sina fyra pinnar. Därför var det med en viss anspänning jag satte mig tillrätta i Södra hallen för att se Mörrum-Troja.

Annons

Tre gånger tidigare den här säsongen - förvisso i Allsvenskan, till skillnad mot Allsvenska fortsättningsserien - har Mörrum vunnit med uddamål över Ljungbys stolthet. Jag såg senaste hemmamötet och jag njöt av det jag såg.

Igår var jag beredd på ytterligare en njutning. Detta trots att min kompis (Karlskrona-freak in i hjärterötterna) försökte snacka ner mig till den hockeynivå han är van vid.

Nu imponerades han ändå av tempot och hårdheten i jämförelse med division hundr... förlåt, II fortsättningsserien - se där ytterligare en fortsättningsserie. Men resten var han inte så där impad över. Och i sanningens namn, jag fick hålla med honom.

Inte minst skakade han på huvudet när Mörrum spelade powerplay. På nio utvisningstillfällen gjorde Mörrum två mål och - Troja ett.

Just powerplay-spelet gjorde mig också fundersam. Spelarna åkte och passade, den ena passningen snyggare än den andra. Men det kom inga skott. Och förutsättningen för mål, det har i alla fall jag fått lära mig, är skott på mål.

Det var som om självförtroendet hos Mörrumsspelarna stack världens kos när de misslyckades i powerplay.

Nu var det ändå inte spelet framåt som oroade mest. Trots allt, fem mål på Troja är bra och borde räckt till poäng. Det hade de fem pytsarna också gjort om försvar och målvakt gjort sitt - det gjorde de inte i går.

Burmannen, Burman må vara förlåten, även om han inte hade en av sina bättre målvaktsdagar i går. Men skall Mörrum klara att ha tv å lag efter sig när serien är slut. Då gäller det att resten av laget ställer upp för sin målvakt.

I går syndades det på backpositionerna, men sedan länge tillbaka är ju hela femman med även i försvarsspelet. Så samtliga aktörer får ta sig en rejäl funderare över spelet i egen zon. Det var inte bra och mest syndade ändå backarna - om än inte alla.

Redan i övermorgon (onsdag) är det ny match. Och då väntar ett av ”fyrapoängslagen”. Mölndal i Åby ishall. En måstematch om Mörrum vill vara med och kämpa om de åtråvärda platserna det streck Mörrum idag parkerar under.

Annons

Mörrums tränare, Lasse Lindgren säger sig inte vara orolig för serieutgången - ännu. Tolv matcher återstår och snart är det dags.

Javisst, det är varken katastrof eller några andra hemskheter om Mörrum fortsätter att förlora. Men det vore tusan så mycke trevligare att skriva hem om trepoängare och säker mark i Allsvenskan, även om det ”bara” är fortsättningsserien.

Därför menar jag - onsdagens match mot Mölndal är en måstematch. Seger och poängdiffen till närmaste konkurrenterna är bara en poäng.

Och då känns plötsligt fortsättningen i serien som hanterbar.

***

Vá bra. Olofström fortsätter hantera sin position i fortsättningsettan på ett ypperligt sätt. Men vem skall rå på omöjliga Växjö Lakers - det är läge för Olofström i returmötet.

***

Läge kan det också bli för Karlskrona IK. Cembeleffekten kom tillbaka efter tillfälliga svackan förra veckan.

***

Däremot verkar Kallinge befinna sig i en djup svacka så fort Alltvåan kommer på tal. Låtsas som om det vore ”vanliga” Tvåan. Där gick det ju bra.

Annons

***

Till sist - roligt att Ahlins Sölvesborg fick känna på storsegerns sötma. Det var en stund sen sist.

Conny Pettersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons