Sportprofiler håller i gång i sexan

Märserums IF besegrade Vilshults IF med 2–1, men mest blev det diskussioner om Vilshults två utvisningar.
Vilshults målvakt åkte direkt på rött kort för protest i första halvleks slutsekunder, när Märserum kvitterade.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2013
DRIVE IN. Det går bra att titta på fotboll från vägkanten ?
DRIVE IN. Det går bra att titta på fotboll från vägkanten ?Foto: Lena Ehring
ENSAMT. Det fanns gott om plats runt omkring idrottsplatsen i Märserum.
ENSAMT. Det fanns gott om plats runt omkring idrottsplatsen i Märserum.Foto: Lena Ehring
KAMP. Mer kamp än skönspel. Så var det under division 6-matchen mellan Märserum och Vilshult.Foto: Lena Ehring
SEGERSKYTT. Mikael Johansson signalerar glatt sedan han avgjort matchen med sitt 2?1-mål i den 57:e minuten.Foto: Lena Ehring
Vad vore fotboll utan en korv med bröd? Här är det André Saxbo som låter sig väl smaka.Foto: Lena Ehring
VIFTADE. Domaren Niklas Borgström var flitig med korten och det uppskattades inte av Vilshultspelarna. Här är det Robin Mourujärvi som får se ett gult kort.Foto: Lena Ehring
ATTACK. Jonathan Petersson, Vilshult, i en attack mot hemmaförsvaret.
ATTACK. Jonathan Petersson, Vilshult, i en attack mot hemmaförsvaret.Foto: Lena Ehring

– Jag snackade bara på mitt eget språk. Domaren kunde inte veta vad jag sa och det handlade bara om att det var offside, säger Smaj Zukaj.

I Märserum spelar rutinerade Fredrik Kohlberg med förflutet i högre serier.

– Jag trodde innan att det skulle bli jämt och kamp på den något ojämna planen. Det blev mer kamp än skönspel och sönderhackat av varningar och utvisningar. Vi borde kunnat utnyttjat två man mer i över 20 minuter på ett bättre sätt, men tre poäng var det viktigaste, säger Kohlberg.

OIK-ishockeyspelaren David Norrman och OIBK:s innebandylirare Tobias Karlsson och Robin Mourujärvi finns med i Vilshult.

– Jag har inte spelat fotboll på 12 år före den här säsongen, men det har börjat hyfsat. Vi var med väldigt bra i denna matchen innan vi fick utvisningarna. Domaren viftade alldeles för mycket med korten, säger Norrman.

Efter en jämn inledning tog Vilshult ledningen. Ett långt inkast hittade fram till Robin Mourujärvi som stötte in 0–1. Vilshult hade sedan en bra period och var nära att utöka.

Sista kvarten av halvleken var det mer Märserum. På tilläggstid kunde Hani Erhayem rättvist kvittera.

Med en man mer direkt i andra tog Märserum hand om spelet, men det var hetsigt på plan. Domaren dömde ut fyra varningar, varav tre till gästerna under de första åtta minuterna. Efter knappa kvarten kunde Mikael Johansson dundra in 2–1 efter hörna.

Minuterna senare fick Vilhults Kenn Svensson lämna planen efter sitt andra gula kort. Hemmalaget kunde dominera, men fick aldrig till riktigt bra avslut, då allt skulle gå för fort. Vilshult stack upp i slutminuterna, men skotten gick utanför.

Mittbacken Simon Dani drog ett stort lass i Vilshult och så även Tobias Karlsson.

Fredrik Kohlberg, Nasoni Bengtsson och Mikael Johansson får ett extra plus i hemmalaget.