Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stora siffror när RBK vann

Det var toppen mot botten när Ronneby BK gästade Rödeby AIF.
Trots en jämn match vann serieledande Ronneby med förkrossande 5–1.
– Sett till 90 minuter tycker jag att vi vinner helt rättvist, men med lite för stora siffror, säger Ronnebys tränare Mikael Heimfors.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2013
Övermäktigt motstånd. Ronnebyspelarna Mikael Håkansson och Johan Söderstam gav inte Rödebys Fredrik Åkesson någon lugn stund.
Övermäktigt motstånd. Ronnebyspelarna Mikael Håkansson och Johan Söderstam gav inte Rödebys Fredrik Åkesson någon lugn stund.Foto: Staffan Lindbom

Rödeby fick en mardrömsstart på matchen med underläge redan efter fem minuter. Men efterhand tog hemmalaget över allt mer av spelet. Fast i stället för en kvittering kom 2–0 några minuter innan paus.

Hoppet för poäng tändes dock omgående då Christoffer Bern reducerade på straff minuten senare.

Annons

– När vi gjorde 2–0 var inte det rättvist, men så fick de den där förbannat billiga straffen så 2–1 i halvtid var helt i sin ordning, säger Heimfors.

Efter 80 minuters spel stod det fortfarande 2–1 och hemmalaget slet på.

Då föll man helt plötsligt ihop totalt och släppte in tre mål på tio minuter.

– Jag tycker att vi gör en bra match, förutom sista tio minuterna, men vi får ingenting med oss. Inga enkla mål och vi skulle behöva få första målet någon gång så vi får lite självförtroende. Det är tungt, men det är bara till att jobba på, säger Rödebys mittfältare Fredrik Åkesson.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons