Svängsta/Asarum klarade nollan

Svängsta/Asarum U är fortfarande obesegrat i division 4-fotbollen.
– Men här kom vi billigt undan, konstaterar veteranen, mittbacken och målskytten David Rehn efter 2–2 mot Hörviken hemma på Marieborg.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2013
David Rehn gör 1?0 för Svängsta/Asarum U och så långt såg det bra ut för hemmalaget, men Hörviken kom tillbaka med besked och hemmalaget ska vara tacksamma för att förlustnollan fortfarande är intakt.Foto: Patric Söderström

Ja, trots 2–0-ledning för hemmalaget efter en dryg halvtimme var det onekligen så att Hörviken låg närmast trepoängaren. Laget skapade den ena chansen vassare än den andra, men missarna var lika många.

– Vi hade ju hur mycket chanser som helst, suckar Hörvikens Magnus Olsson som till sist blev poängräddare för listerlaget.

Under första halvlek hade Hörviken tre rena frilägen, men antingen räddade utmärkte Felix Fast i hemmamålet eller lyckades Hörviken-spelarna placera bollen i våningen ovanför ribban.

Spelmässigt var Svängsta med under första halvlek. Efter paus hade Hörviken både spelet och chanserna. Och till slut kunde Niklas Nilsson spräcka nollan.

Och ännu bättre blev det när Magnus Olsson skruvade in kvitteringen i målvaktens högra kryss.

– Snyggaste målet, erkänner David Rehn.

– Skönt. Det var ju jag som tappade markeringen på Rehn när han gjorde mål, säger Olsson och skrattar.

Det här var Hörvikens fjärde raka oavgjorda och laget väntar fortfarande på första segern.

– Den kommer. Inget av lagen vi mött har i alla fall spelat ut oss.

Magnus Olsson spelar med den något ovanliga sifferkombinationen 161 på ryggen.

Varför?

– Någon sydde fel. 16 kom för långt ut på kanten och då satte vi dit en etta till.

Det var ett problem som var lättare att rätta till än målsumpningar ?

Svängsta/Asarum U–Hörviken

2–2 (2–2)

Målen: 1–0 (27) David Rehn, 2–0 (34) Jimmie ”88” Nilsson, 2–1 (59) Niklas Nilsson, 2–2 (71) Magnus Olsson.

Utvisningar: Alex Persson, Svängsta/Asarum U.

Domare: Felix Jönsson, Bromölla.