Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svingande och spännande startfält

Sölvesborg Ladies Open hosted by Fanny Sunesson.
Där har ni namnet på årets golfhöjdare i Blekinge.
I dag slås första slaget.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2013
Teetime. Emma Nilsson plockar fram den stora drivern för att testa lyckan på Sölvesborgs GK:s tionde hål.
Teetime. Emma Nilsson plockar fram den stora drivern för att testa lyckan på Sölvesborgs GK:s tionde hål.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Efterlängtad tävling. I dag startar Sölvesborg Ladies Open. Madeleine Augustsson och Emma Nilsson är två av hemmaspelarna som hoppas imponera såväl på Fanny Sunesson som på hemmasupportrarna. De har av förklarliga skäl järnkoll på banan och eventuella flaggplaceringar.
Efterlängtad tävling. I dag startar Sölvesborg Ladies Open. Madeleine Augustsson och Emma Nilsson är två av hemmaspelarna som hoppas imponera såväl på Fanny Sunesson som på hemmasupportrarna. De har av förklarliga skäl järnkoll på banan och eventuella flaggplaceringar.Foto: Bo Åkesson

 

Det bubblar av förväntan på Sölvesborgs GK.

Annons

– Det är den första riktigt stora tävlingen på hemmabanan sedan jag började spela för 15-20 år sedan, konstaterar Madeleine Augustsson som har väntat länge på att få spela inför supportrarna i hemkommunen.

"Madde", hon kallas alltid för det, är en av spelarna som representerar arrangörsklubben. Emma Nilsson är en annan samt Hässleholmssystrarna Karin och Kristina Boo.

– De har gjort banan riktigt fin, konstaterar Nilsson och blickar ut över spelytan som formligen glänser i grönt inför det som komma skall.

En bana i toppskick väntar på det starka startfältet.

– Jag tror att de kommer att gilla greenerna, fortsätter Nilsson och menar samtidigt att det första intrycket är förrädiskt.

– De kanske tror att den är lätt, men sedan ser de att den är smal och...

Emma Nilsson behöver inte fullfölja meningen. Alla som någon gång har beträtt den finklippta ytan, som numer endast är en lång drive i från centrala Sölvesborg tack vare den nya Sölvesborgsbron över Ljungaviken, vet att det gäller att hålla utslagen raka. Minsta lilla skiftning åt fel håll och bollen hamnar med största säkerhet bland tallarna.

– Jag har pratat med en del och de tycker att det är väldigt smalt, intygar "Madde" Augustsson och anar en tuff tävling runt hörnet.

Var går det att tjäna slag? Var avgörs tävlingen?

– Vissa par fem-hål går att nå på två slag, som det trettonde och nian. Det gäller att sätta drivern i spel.

Annons

"Madde" Augustsson nickar och håller med. Duon känner till varje grässtrå på banan.

– Det finns inte en flaggplacering som jag inte har spelat eller en lutning som jag inte känner till, säger Augustsson.

Vet ni för mycket? Är det kanske lätt att fuska med de ordinarie rutinerna?

– Nej, säger de båda samstämmigt.

Inspelsvarvet är avklarat i vanlig ordning och de har inte ruckat på några ordinarie rutiner trots den gigantiska igenkänningsfaktorn jämfört med andra och nya banor.

– Och jag är med på Pro-Am:en. Det brukar man inte få vara som amatör, förklarar Emma Nilsson som därmed får extra träning och möjlighet att slipa på spelplanen.

Vad är en spelplan?

– Att veta exakt hur jag vill slå och var bollen ska landa, upplyser Emma Nilsson. Sedan får jag anpassa klubban efter förhållandena för att nå dit.

Tävlingen ingår i touren precis under Europatouren. Startfältet är av den starka varianten. Enkelt uttryckt handlar det om framtidens golfspelare på väg uppåt i karriären och därmed är ambitionerna stora. En del kanske till och med sneddar över vattnet för att korta av det 18:e hålet.

– Det har snackats om det, säger Emma Nilsson som är för klok för att falla för den frestelsen.

Annons

– Det är säkrare att bara spela fram och ändå sätta birdien, funderar "Madde" Augustsson.

I dag får hon chansen att bevisa tesen.

Jerry Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons