Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tjejerna som slår ett slag för sporten...

SÖLVESBORG · Vilken succé för nystartade Boxningsklubben Revansch i Sölvesborg!
Klubben kan ståta med ett 80-tal ungdomar som tränar regelbundet. Det fantastiska är att hälften av dem är tjejer. När man tittade in i träningslokalen när tjejerna hade sin träning trodde man inte sina ögon.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2001

Den 6 november startades klubben upp och innan klubben har hunnit fira ettårs jubileum har den vuxit så det knakat. Ordföranden Kenneth Thoren är mäkta stolt, och imponerad.

– Man tror knappast det är sant. Vi har faktiskt fått tacka nej till ungdomar som velat kommit till oss. Nu är vi snart mogna att åka ut och tävla. Vår chefstränare Tommy Månsson har lagt ner ett otroligt bra arbete.

Annons

Vad det gäller Tommy Månsson kan han det här med boxning, han har själv varit aktiv i en Stockholms-klubb och ledare i Haninge.

> Satsar på de unga

– När jag flyttade hit till Sölvesborg ville jag gärna hjälpa till när det nu bildades en ny klubb i stan. Jag är mäkta imponerad att vi är så många. I första hand jobbar vi med att fostra de unga, kampsporten har många gånger fått mycket felaktig kritik. Här ska ingen kunna hoppa över skacklen, sköter dom sig inte åker dom ut, säger Tommy.

När Sydöstran fanns på plats i den fina träningslokalen var också Stig Andersson från Johannishus på plats. Stig är mycket välkänd inom boxarkretsar i länet.

Under många år var han domare, nu sitter han med i styrelsen i Skåne/Blekinge Boxningsförbund.

– Fantastiskt intresse det är här i Sölvesborg. Förr fanns ju Blekinge Boxningsförbund men eftersom klubbarna försvann blev det Skåne/Blekinge. Jag var i början rädd att det stora distriktet Skåne skulle köra över oss. Jag stod på mig att vi skulle ha en man till med i styrelsen och jag fick då med Eroll Nilsson från Karlshamn.

– När klubben i Karlshamn lades ner hoppade Eroll av och nu har jag lyckats få med Tommy Månsson som suppleant. Det är en kunnig person kan jag lova. Nu har vi två klubbar i länet eftersom även Kalvhagen i Karlskrona tränar boxning, säger Stig.

Revansch på tävlingar

Efter sommarmånaderna kommer Revansch att skicka ut deltagare på tävlingar. De allra flesta tjejerna skulle börja tävla och dom som var hetast på gröten tog Sydöstran bild på. Säkert får dom höra om dom nu inte går upp i ringen någon gång.

Duktiga instruktörer finns i klubben, Thomas Thoren har hållt på med aktiv boxning i flera år och gör det fortfarande, instruktörer är också Dave Nilsson och Fredrik Lavegren.

– Vi kommer att utbilda flera framöver. Det är viktigt att det finns en bra organisation, säger ordföranden Kenneth Thoren?n.

Nisse Göransson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons