Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Transatlant ska lyfta Krif

Det var varit lugnt i Krif Hockey under våren.
Nu har sportchefen Mikael Johansson gjort klart med en ny supporterspelare. Kanadensiska centern Brock Nixon är klar för division 1-klubben.
– Det känns som en spännande värvning, säger Johansson.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2013
Foto: Staffan Lindbom

26-årige Brock Nixon har de senaste fem säsongerna spelat med universitetslaget i Calgary. På 140 matcher har det blivit 111 poäng, 51 av dem var mål.

Innan dess spelade han med Kamlopps Blazers i mer erkända WHL (West Coast League). Som junior spåddes Brock Nixon, som mäter 1,82 meter över marken, vara en framtidsspelare med bra kvalitéer.

Annons

– Det är en hårt arbetande spelare. Han har dessutom varit lagkapten så jag hoppas det är en bra kille gruppen.

I WHL har Nixon gjort 314 matcher. Skörden där har blivit 213 poäng.

– Jag har haft bra kontakter för att få loss den här värvningen. Jag har pratat med honom flera gånger och han kommer till oss i början av augusti.

Brock Nixon blir årets supporterspelare.

– Jag hoppas att fler företag går in med lite sponsring. Det handlar inte om någon jättedyr spelare och han finns inom de ekonomiska ramarna. Han vill visa upp sig i Sverige för att sedan kanske ta nästa kliv.

Dessutom släpper Mikael Johansson ytterligare två värvningar. Södertäljes back Niklas Pavel helt klar för Krif Hockey. Något Blekingesport skrev om tidigare i veckan.

– Det är en tuff och rejäl spelare som står upp framför det egna målet.

Klar är också den allsvenska backen Alexander Eriksson, senast i Björklöven. På 24 matcher i allsvenskan gjorde han tio poäng, var av ett mål.

Sportchefen är lyrisk över sin värvning.

– Det här är en allsvensk back. Han har bra kvalitéer så väl bakåt som framåt. Jag är mycket nöjd med den här värvningen, säger Mikael Johansson.

Annons

24-åringen kommer få mycket istid i division 1.

– Så är tanken. Han ska lyfta med uppgiften. Nu ska bara två backar in till.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons