Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Triss gav RRF historisk seger

De var en ryttare kort, men med sex klockrena rundor slog Ronnebys första division 1-lag någonsin till med seger i seriens andra omgång.
Nu är Ronneby, Mörrum och Karlshamn klara för finalen där elitbiljetterna står på spel.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2013

Med bara tre ryttare får inte det sämsta resultatet strykas som vanligt och pressen ökar rejält. Det bekom inte RRF:s Louise Bodin, 20, Cassandra Gustafsson, 23 och Sara Carlsson, 23 som smällde till med felfritt i både grundomgång och omhoppning mot tre andra lag i division 1.

– De verkar inte ha några nerver alls, kunde lagledare Thomas Bodin nöjt konstatera när segern var bärgad.

Annons

Cassandra Gustafsson bekräftar ryttarnas avslappnade inställning.

– Vi hade ju inte råd att få några fel, men det hade varit helt okej om det hade hänt. När vi nu bara var tre ryttare måste man ta det lite mer som en rolig grej.

Taktiken gick hem och Ronneby var enda laget i den hårda serien med 14 lag som kom i mål i skånska kvällssolen med noll fel. Förutom en historisk seger för Ronnebys första division 1-lag innebar vinsten att laget är klara för final och elitseriekvalet i juni.

– Finalen blir såklart tuff. Vi är redan nöjda med att ha kommit dit eftersom vi började från noll, säger Louise Bodin.

Karlshamn med Linn Bengtsson, Li Frantz Nilsson, Peter Bengtsson, Jill Andersson och lagledare Emma Odervall kompletterade första omgångens vinst med en snygg bronsplats efter 12 fel i omhoppningen. Det räckte till delad serieledning tillsammans med Skyrup och en självklar plats till finalhelgen.

– Nu ska vi börja ladda inför finalen. Vi har både bra hästar och bra ryttare med tanke på elitserien, säger lagets junior Linn Bengtsson.

Mörrum missade omhoppningen, men en stabil femteplats tillsammans med förra sjundeplatsen räcker ändå fram till finalen för Felicia Hasselberg, Alexandra Hasselberg, Adelina Lindgren, Ida Gustavsson samt lagledare Alexandra Lindgren.

Därmed är alltså tre av de fem lagen som får hoppa finalen från Blekinge. Tillsammans med en handfull lag från en annan grupp börjar de om från scratch och efter två dagars tävling hos skånska Gärds belönas de två främsta lagen med varsin plats i elitserien.

Madeleine von Koch
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons